Вести|

Во населено место Ќојлија се отпочна со санација на постоечкиот пат, кој води од влезот на селото па се до џамијата. Патот треба да биде асфалтиран во должина од 650 метри и широчина од 4 метри. Градоначалникот Борче Митевски го посети ова населено место каде направи кратка средба со жителите на Ќојлија.

Тие му изразија голема благодарност за се што направил за ова населено место како и за градежните активности кои се во тек околу санацијата на патот. Средствата за овој инфраструктурен проект во целост се обезбедени од Буџетот на Општина Петровец.

Comments are closed.

Close Search Window
Големина на фонт