Борче Митевски

 
Роден 1961 година во Р. Македонија
Место на живеење: Петровец
Професија: Економист
На должност во функција Градоначалник на Општина Петровец од 2009 година
Првото работно место на Митевски е во далечната 1980 на функција „Маркетинг контрола“ во ЗЕМ Промет АД. Во 1991 година станал член на политичката партија ВМРО-ДПМНЕ. Во 1993 година се вработува во ЈПАУ Македонија – Аеродром „Александар Велики“ како шеф на службата за физичко обезбедување, каде работи до 2008 година – се до својот прв мандат како Градоначалник на Општина Петровец.

Comments are closed.

Close Search Window