Вести|

Општина Петровец во изминативе неколку дена за социјално загрозените лица подели 130 прехранбени пакети со цел полесно надминување на кризата а последиците да бидат што помали. Досега, во повеќе наврати беше делена хуманитарна помош од страна на општината но својата хуманост ја покажаа и неколку компании кој донираа прехранбени пакети за најранливата категорија на лица.

Вакви хуманитарни акции ќе продолжат и во наредниот период додека трае кризата со коронавирусот, се со цел да се помогне на оваа категорија на лица.

Comments are closed.

Close Search Window