Настани

1-ви АПРИЛ, ДЕН НА ШЕГАТА

Сабота, 04 Април 2015 07:41

По повод 1-ви Април - ДЕНОТ НА ШЕГАТА  во салата во училиштето Кочо Рацин во Петровец се организираше маскенбал- априлијада  на  која  масовно учество  земаа  учениците   при  ОУ-,,Кочо  Рацин,,  во   с. Петровец   кои   во  голем  број  своите  смешни ликови   ги   покажаа   преку  своите   вешто  изработени   маски  уживајки  во  можноста  барем  еден  ден  да  ја  играат улогата  на   ликовите  од   цртаните  филмови  и  приказните.

На   оваа     традиционална     манифестација      градоначалникот    Борче Митевски   во придружба  на    директорката на   ОУ-,Кочо  Рацин,,  г-ца  Виолета   Јаневска   ги    почестија  сите дечиња  со  чоколади.15549_1582274962042388_7282114611200657910_n10956476_1582275132042371_8206737622330663118_n11008547_1582275028709048_332869061648308104_n11068380_1582275058709045_5002047287211237903_n11081166_1582275128709038_1841077360708474334_n11081472_1582275052042379_5712163841967829776_n11130165_1582275055375712_7561088383292367378_n

 

СВЛЕЧИШТЕ НА ПАТОТ ЗА БЛАЦЕ

Четврток, 26 Март 2015 13:52

СВЛЕЧИШТЕ НА ПАТОТ ЗА БЛАЦЕ

Се санира делот од патот пред населеното место Блаце каде имаше одрон на земјиште (свлечиште) со што дел од патот беше опфатен и оштетен и претставуваше опасност за движење на возила.ОпштинаПетровец презема активности со цел патот да се стави во фукција и опасноста од одрон во целост да биде одстранета.

11729_1579541395649078_3191862904191333533_n1896779_1579540925649125_5448708339656604427_n10277765_1579540965649121_7518806821940845844_n11025122_1579541372315747_3076049835113087001_n11036946_1579540822315802_6486768675314652464_n11069947_1579540948982456_80434695543978030_n11082600_1579540825649135_6823026911099053038_n

 

ЧИСТЕЊЕ НА КАЛИТЕ НА УЛ 7 ВО ПЕТРОВЕЦ

Среда, 25 Март 2015 10:12

ЧИСТЕЊЕ НА КАЛИТЕ НА УЛ 7 ВО ПЕТРОВЕЦ

Се чистеа канилете во населено место Петровец,поточно каналската мрежа на улица 7 каде воедно се поставуваа и пвц цевки на местата каде се прекопуваа мостовите пред влезовите на дворните површини кој целосно го имаа запрено протокот и исцедувањето на водите.Ваквите активности ќе продолжат и во наредните денови секаде каде тоа е потребно се со цел да им се излезе во престер на барањата на жителите на Општина Петровец и решавање на проблемот со водите.

10986708_1578141439122407_3841943246629771928_n11009342_1578141532455731_5942522525178513104_n11047956_1578141515789066_6082063895106177214_n11070223_1578141512455733_5423747025904336280_n11083832_1578141505789067_5033882929345025681_n1511046_1578141445789073_2338465570915831961_n17283_1578141542455730_457669569249253196_n

 

ЧИСТЕЊЕ НА КАНАЛСКАТА МРЕЖА ВО ОГЊАНЦИ

Среда, 11 Март 2015 08:20

ПРОДОЛЖУВА ЧИСТЕЊЕТО НА КАНАЛИТЕ ВО ОГЊАНЦИ,СЕ ПРОБИВААТ ТЕСНИТЕ ГРЛА НА МОСТОВИТЕ ПРЕД ДОМОВИТЕ И СЕ ПОСТАВУВААТ ЦЕВКИ ЗА ПОДОБАР ПРОТОК НА ВОДИТЕ,СЕ СО ЦЕЛ ВОДИТЕ ДА СЕ ПОВЛЕЧАТ ОД ДВОРОВИТЕ НА ДОМОВИТЕ КАКО БИ МОЖЕЛЕ ЛУЃЕТО НЕПРЕЧЕНО ДА СЕ ДВИЖАТ И СИ ГИ ВРШАТ СВОЈТЕ ОБВРСКИ.

10408678_1570642486538969_1961053002827207048_n10647032_1570642526538965_5476016805087936994_n10941830_1570642473205637_4247436964017496730_n11015058_1570642516538966_8027846811073125966_n11025227_1570642379872313_4397753899082356535_n11044571_1570642459872305_3051885629301049851_n11046882_1570642396538978_8368937074986542997_n11048273_1570642599872291_9047896622619129244_n11050293_1570642356538982_584987234508178357_n11054463_1570642359872315_7540963898661722970_n11067940_1570642426538975_7747242750661808445_n

 

САНАЦИЈА НА ОШТЕТЕНИТЕ МОСТОВИ ОД ПОПЛАВИТЕ

Четврток, 05 Март 2015 09:45

ЗАПОЧНА САНЦИЈАТА И ПОПРАВКА НА МОСТОТ ВО ДОЛНО КОЊАРИ. ОВОЈ МОСТ Е ОД КЛУЧНО ЗНАЧЕЊЕ ЗА ПРОТОКОТ НА СООБРАЌАЈ ОД НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА ПЕТРОВЕЦ,ПРЕКУ РЖАНИЧИНО,ДОЛНО,СРЕДНО И ГОРНО КОЊАРИ,СУШИЦА  ВО ПРАВЕЦ НА СВЕТИ НИКОЛЕ . ПОПЛАВИТЕ И ВИСОКООТ ВОДОСТОЈ НА РЕКАТА ПЧИЊА НОСЕА ЦЕЛИ ДРВЈА И ГРАНКИ ПО САМОТО ТЕЧЕНИЕ НА РЕКАТА .СО ТОА НА МОСТОТ ВО ДОЛНО КОЊАРИ СЕ НАПРАВИ БРАНА ОД ДРВЈА И ГРАНКИ И  СТОЛБОВИТЕ НА МОСТОТ БЕА ОШТЕТЕНИ А ЕДЕН СТОЛБ ЦЕЛОСНО ОТКОРНАТ.ВЕДНАШ ПО ОШТЕТУВАЊЕТО МОСТОТ БЕШЕ ЗАБРАНЕТ  ЗА ДВИЖЕЊЕ НА ТЕШКИ ТОВАРНИ ВОЗИЛА ПОРАДИ ОПАСНОСТ ОД НЕГОВО УРИВАЊЕ.ПО БАРАЊЕ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БОРЧЕ МИТЕВСКИ ЗА КРТКО ВРЕМЕ СЕ ОТПОЧНА СО ПОПРАВКА И САНАЦИЈА НА ОВОЈ МОСТ А НА САМОТО МЕСТО ПРИСУСТВУВАШЕ И МИНИСТЕРОТ ЗА ТРАНСПОРТ И ВРСКИ Г-ДИН МИЛЕ ЈАНАКИЕВСКИ.

123451507877_1565587160377835_1942161559878588038_n1622180_1565587163711168_1381921201734255374_n10410385_1565587667044451_6223245456211931262_n10987351_1565587540377797_1502652036182422785_n11001682_1565587073711177_9147682256197440429_n11001869_1565587567044461_2346166945207451739_n11008051_1565587077044510_5869162519148067531_n11008557_1565587360377815_5128656585812856919_n11024633_1565587843711100_2071768383620230132_n11037641_1565587840377767_601361075327984163_n11040377_1565587740377777_1507196488243316839_n11041808_1565587857044432_1384895534029869607_n11043224_1565587787044439_5699689937238389615_n