Вести

ВИЦЕПРЕМИЕРОТ ПЕШЕВСКИ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ПЕТРОВЕЦ

Денес,26.09.2015 година во работна посета на Општина Петровец и градоначалникот Борче

Митевски беше Вицепремиерот Владимир Пешевски кој посети неколку објекти кој се во тек

на изградба и кој набрзо треба да бидат пуштени во употреба.Најпрво го посетија објектот во

изградба кој треба да прерасне во една модерна градинка каде ке може да се сместат уште

осумдесетина нови дечиња и проблемот со недовлен капацитет на постоечката градинка ќе

биде решен.Потоа ја посетија болницата која ќе се вброи меѓу најсовремените болници на

балканот со највисока технологија на користење и ќе има 400 кревети за пациенти.Во првата

фаза ќе се вработат седумдесетина медицински лица со што бројот на невработеност во

Општина Петровец драстично ќе биде намален.Во складиштето за дрва на Македонски шуми

во Петровец, секојдневно доаѓаат под два шлепери и континуирано секој ден има дотур на

нови огревни дрва. Согласно цената определена од Владата на Република Македонија,

цената на дрвата изнесува 2.370 денари за бука и 2.470 денари за дабот.Воедно ја посетија и

индустриската зона Ќојлија која послужи како пример за другите општини како треба да се

следи политиката креирана од страна на владата за да се привлечат голем број домашни и

странски инвеститори.

10322456_1655758084694075_2589257924496136071_n11026256_1655757884694095_7829532166743041598_n11219611_1655757911360759_5102884776035640974_n11229290_1655757684694115_8315773975652324782_n11863384_1655758194694064_4974739079570727137_n12011369_1655758371360713_2058200984808145163_n12032203_1655757774694106_8254387964271124854_n12036437_1655757304694153_7883712425856190255_n12036508_1655758364694047_4405902608690254513_n12036530_1655757678027449_676154645985069894_n12038304_1655758198027397_8011538515495119425_n12038472_1655757411360809_7395429909685897162_n12039392_1655758388027378_1258316200490631345_n12039521_1655758048027412_5476947191315547774_n12039580_1655757541360796_8743135956341678662_n12039701_1655757818027435_1904895911172323108_n12039767_1655757291360821_2128073648378806097_n12042647_1655757634694120_6372974164628309063_n12042813_1655757974694086_5430637576328329565_n12046570_1655758004694083_544294608887515397_n12046843_1655761071360443_251241840015922693_n12047125_1655758224694061_3171133596686250066_n12049162_1655757461360804_6740806605821868338_n12063887_1655758491360701_8670906166839673212_n12072770_1655757538027463_7548251798555058294_n

 

Open Fun 2015

Football Schools е хуманитарен, политички неутрален и непрофитен проект,

организиран од страна на Cross Cultures Project Association, Копенхаген (CCPA)

во соработка со Фудбалскиот Сојуз на Норвешка (NFF).

Open Fun Football Schools се развиени по концептот кој потекнува од Данскиот

Фудбалски Сојуз. Неговата основна идеја е „фан - забавниот концепт“: Она што е

важно е аспектот на играта, задоволството кое произлегува од играњето, а не

резултатот и подобрувањето на нивото на вештините. Многубројните вежби и

игри се димензионирани така што овозможуваат повеќекратно доживување на

мали успеси кај секој од учесниците. Во тек на неделата децата живеат низ

фудбал, концентрирајќи се и внесувајќи се во играта во целост.

Задоволството на игра и забава исто така ја имаше и Општина Петровец заедно

со своите учесници . Игрите започнаа на 05.09.2015 година а на отварањето како и

секоја година присуствуваше градоначалникот Борче Митевски кој ги поздрави

сите учесници и им посака убава спортска забава и дружење. 123456
 
 

Жителите на Сушица добија нова улица со павер елементи

На 13.08.2015 година во населено место Сушица се пушти во употреба улица во должина

од 300 метри поплочена со павер елементи (бекатон плочки) со сретства одвоени од

Буџетот на Општината и истата чини 1.300.000 денари. 11058666_1639704182966132_4396181502872553468_n11863336_1639703846299499_4163122462376530581_n11866370_1639704186299465_2406414391303346538_n11870900_1639704189632798_6394223940521788170_n11895960_1639703859632831_5358652528043863912_n11898907_1639704136299470_5333597333531145720_n11899832_1639704096299474_4573877309819499316_n11899854_1639703829632834_5731009037417581048_n
 

Илинденски Марш 2015

Коњаниците кои оваа година учествуваат во 37-от традиционален коњички марш по повод македонскиот национален празник Илинден пристигнаа во Општина Петровец каде беа пречекани од Градоначалникот Борче Митевски,општинската администрација и жители од Петровец и околните населени места. На учесниците на овој марш им беше поделен доручек и ладен освежителен пијалок и кратко време престојуваа во дворот пред општинската зграда.„Илинденскиот марш 2015“ што го организира Здружението на граѓани од Горно Лисиче „Илинденски марш 1978“, на кој учествуваат коњаници одразлична возраст, односно од 15 до 60 години, стартуваа на 27-ми јули од паркот „Јане Сандански“ во Општина Аеродром, а ќе заврши на 2-ри август во Крушево. Општина Петровец и градоначалникот Борче Митевски традиционално го поддржува коњичкиот марш години наназад и ќе продолжи и натаму да ја негува традицијата.
1234567HPIM9020
 

ЗАВРШНА ПРИРЕДБА НА ДЕЧИЊАТА ОД ГРАДИНКАТА ,,ЦВЕТ,, ОД ПЕТРОВЕЦ

Со одлична сценографија, прекрасни костими и музика, дечињата со сценски изведби пред својте

родители  и насобраните гости меѓу кој беше присатен и градоначалникот Борче Митевски во новата

училишна зграда на училиштето ,,Кочо Рацин,, во Петровец, ги искажаа своите предшколски квалитети 

преку игра и забава.Идните првоодделенци по завршување на приредбата беа наградени со бурни

аплаузи.  Годинава 30 дечиња ги минуваат последните денови во градинката, а од септември ќе седнат

во училишните клупи.

12534

 

Страница 3 од 15

<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>