СУПСТРАТ ХОЛАНД - СТОТИОТ ИНВЕСТИТОР ВО ОПШТИНА ПЕТРОВЕЦ

                   СУПСТРАТ ХОЛАНД -   СТОТИОТ ИНВЕСТИТОР ВО ОПШТИНА ПЕТРОВЕЦ

На последното електронско јавно наддавање за оттуѓување на градежно земјиште се реализираа уште четири нови инвестиции  со стекнување на  сопственост на четири градежни парецели. Како стоти инвеститор кој инвестира во Општина Петровец е странската фирма СУПСТРАТ ХОЛАНД од  Холандија која во Долно Коњари ќе гради хала од 4000 м2 и по зборовите на инвеститорот треба да има вработување на околу  40-тина  лица од. Покрај оваа  фирма со право на сопственост се стекнаа и уште три фирми и тоа ИКК-МА ДООЕЛ,АКВА ВИТ ДООЕЛ и ЕУРОПРОГРЕС.

investicija

3D - Мултифункционална зона "Ќојлија" Општина Петровец

Објава бр. 32

             SLIKA

ОПШТИНА ПЕТРОВЕЦ

ОБЈАВА

за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија

по пат на електронско јавно наддавање

во Општина Петровец

ОБЈАВА БР.32

 

ПРЕДМЕТ НА ЕЛЕКТРОНСКОТО ЈАВНО НАДДАВАЊЕ

Предмет на електронското јавно наддавање е градежно неизградено земјиште, сопственост на Република Македонија, предвидено со  Урбанистички план за вон населено место Ќојлија за мултифункционална зона-Изменување и дополнување , БЛОК 2,  плански период 2010-2020 согласно Одлука бр.07-1494/3 од 12.11.2012 година Општина Петровец и Урбанистички план за вон населено место Ќојлија за мултифункционална зона-Изменување и дополнување Општина Петровец плански период 2010-2020 согласно Одлука бр.07-882/5 од 30.03.2011 година согласно Табеларен преглед во кој се дадени податоци за градежните парцели, намена на парцелите, за катастарските парцели кои се опфатени со градежните парцели, вкупна површина на градежната парцела, површина за градење, процент на изграденост, коефициент на искористеност, бруто развиена површина, катност, максимална височина, почетна цена по м2, вкупна почетна цена и депозит за учество на јавното наддавање.

Табеларен преглед:

ПУШТЕН ВО РАБОТА ПРВИОТ ИНДУСТРИСКИ ОБЈЕ…

ПУШТЕН ВО РАБОТА ПРВИОТ ИНДУСТРИСКИ ОБЈЕКТ ВО ЗОНАТА ЌОЈЛИЈА

Во индустриската зона Ќојлија во општина Петровец на 14.12.2014 година официјално беше пуштен во употреба првиот готов објект на кое пуштање присуствуваше Министерот за транспотр и врски г-ин Миле Јанакиевски,...

15 Дек 2014 Вести

Повеќе

АСФАЛТИРАЊЕ НА УЛИЦА ВО Н.МЕСТО ОГЊАНЦИ

АСФАЛТИРАЊЕ НА УЛИЦА ВО Н.МЕСТО ОГЊАНЦИ

АСФАЛТИРАЊЕ НА УЛИЦА ВО НАСЕЛЕНО МЕСТО ОГЊАНЦИ ВО ДОЛЖИНА ОД 170 М Општина Петровец продолжува со асфалтирање на улици според предвидениот план .Во населено место Огњанци се асфалтира улица во должина...

01 Дек 2014 Вести

Повеќе

ПЕТРОВЕЦ , НАЈДОБАР НА ,,ТРОФЕЈ НА СКОПЈ…

ПЕТРОВЕЦ , НАЈДОБАР НА ,,ТРОФЕЈ НА СКОПЈЕ,,

На првиот турнир во таеквондо „Трофеј на Скопје“ учествуваа 260 натпреварувачи од 9 земји. Беа прикажани квалитетни борби, а најдобар клуб во вкупниот пласман од сите категории е ТК Петровец...

12 Ное 2014 Вести

Повеќе

ОПШТИНА ПЕТРОВЕЦ СЕ ПРИДРУЖИ НА АКЦИЈАТА…

ОПШТИНА ПЕТРОВЕЦ СЕ ПРИДРУЖИ НА АКЦИЈАТА ,,МАКЕДОНИЈА БЕЗ ОТПАД,,

Голем број учесници од  Општина Петровец се придружија кон  проектот ,,МАКЕДОНИЈА БЕЗ ОТПАД,, и се чистеше насекаде низ училиштата и местата со отпад .Овој проект има за цел  да се...

22 Окт 2014 Вести

Повеќе

САНАЦИЈА НА ПОЛСКИТЕ ПАТИШТА

САНАЦИЈА НА ПОЛСКИТЕ ПАТИШТА

Општина Петровец изврши санација на најлошите и тешкопроодни патишта по кој треба земјоделците да се движат и пристигнат до својте земјоделски површини.Ваква интервенција со порамнување и посипување со крупен песок...

22 Окт 2014 Вести

Повеќе