Вести|

Градоначалникот на Општина Петровец – Борче Митевски заедно со претседателот на Советот на Општина Петровец – Блаже Никчевски и директорот на ОУ „Братство – Единство“ од Средно Коњари – Сали Бузаки, денес беа во посета на трите училишта каде во тек е реконструкција на истите. Се врши реконструкција и санација во трите училишта и тоа во населените места Долно Коњари, Средно Коњари и Горно Коњари.

Се очекува до почетокот на новата учебна година учениците да ја започнат наставата во целосно реновирани училишта.

Comments are closed.

Close Search Window