Вести|

Почитувани жители на Општина Петровец,

Ве известуваме дека во периодот помеѓу 22-23.06.2023 година (четврток и петок) на територијата на Општина Петровец во вечерните и ноќните часови ќе извршиме терестична апликација со средство за уништување на возрасни форми на комарци (аеросолна адултицидна дезинсекција).

Доколку временските услови не го дозволат вршењето на терестичната дезинсекција на горенаведениот датум, дезинсекцијата ќе биде направена првиот нареден ден кога временските услови ќе бидат поволни.

НАПОМЕНА: Се известуваат пчеларите навремено да ги превземат потребните мерки за заштита на пчелите.

Comments are closed.

Close Search Window