Вести|

Oваа година празникот Богојавление – Водици се одбележa скромно и симболично поради актуелната пандемија со Ковид-19 во Катлановска Бања. На светото фрлање на крстот во водите на реката Пчиња учествуваа дваесетина учесници, а најсреќниот кој успеа да го фати крстот е Стефан Ѓорѓиев од Катланово.

Градоначалникот Борче Митевски присуствуваше на свеченото фрлање на крастот во водите на реката Пчиња, а на најсреќниот учесник кој го фати крстот му додели LCD телевизор, додека на останатите учесници им додели бањарки.

Comments are closed.

Close Search Window