Вести|

Градоначалникот на Општина Петровец Борче Митевски, заедно со дел од администрацијата, го посетија опожареното подрачје во Пехчево, каде донираа 2500 литри вода за пиење. Во донацијата со 1000 литри вода за пиење учествуваше и фирмата ЏАНВИКИ.


Водата за пиење премногу е потребна во ова кризно подрачје кое е зафатено со големи пожари, како за екипите кои учествуваат во гасењето на пожарот така и за месното население. Општина Петровец секогаш помага и ќе продолжи да помага на настраданите жители кои се погодени од вакви и слични катастрофи.

Comments are closed.

Close Search Window