Известувања|

Ве известуваме дека на ден 29.06.2022 година (среда) на територијата на Општина Петровец во вечерните и ноќните часови ќе извршиме терестична апликација со средство за уништување на возрасни форми на комарци (аеросолна адултицидна дезинсекција).

Доколку временските услови не го дозволат вршењето на терестичната дезинсекција на горенаведениот датум, дезинсекцијата ќе биде направена првиот нареден ден кога временските услови ќе бидат поволни.

НАПОМЕНА: Се известуваат пчеларите навремено да ги превземат потребните мерки за заштита на пчелите.

Comments are closed.

Close Search Window