Вести|

Градоначалникот на Општина Петровец и вицешампион во бокс во тешка категорија во поранешна Југославија Борче Митевски, ја доби честа да додели плакети на најдобрите боксери на 20-тиот век на поранешна Југославија.

Плакети примија: Тадија Качар, Драган Вујовичќ, Мирко Пузовиќ, Аце Русевски, Реџеп Реџеповски и Бранислав Ристиќ, додека на преостанатите боксери Драган Живадиновиќ, Фазлија Шаќировиќ, Миодраг Перуновиќ и Драгослав Јанковиќ плакетите ќе им бидат испорачани на домашна адреса.

Плакетата за покојниот боксер Мате Парлов ќе биде испратена до неговото семејство.

Comments are closed.

Close Search Window