Вести|

Делегација од Општина Петровец предводена од градоначалникот Борче Митевски, заедно со пратеничката од Собранието на Република Македонија – Марија Петрушевска, положија свежо цвеќе пред споменикот во Блаце по повод хеликоптерската несреќа која се случи во 2009 година.

Во катлановско Блаце денес се одбележаа 14 години од хеликоптерската несреќа во која трагично загинаа 11 припадници од составот на воздухопловниот ВИНГ, враќајќи се од мировната мисија АЛТЕА во Босна и Херцеговина. Во хеликоптерската несреќа животот го загубија потполковник Тони Спасовски, мајор Горан Ристовски, капетаните Бране Спасовски и Игор Ѓорески, заставниците Славчо Василев и Тони Давитковски, постарите водници Јанко Шириќ, Мики Ивановски, Александар Тасковски и Александар Васиќ и десетарот Златко Вељановски.

Comments are closed.

Close Search Window