Вести|

Општина Петровец изврши чистење на дивата депонија која се наоѓа во близина на православните гробишта во Петровец.

Се замолуваат жителите на Општина Петровец сите заедно да се грижиме за еколошки чиста и здрава животна средина и да го одложуваме сметот во кантите за смет, контејнерите и на места определени за таа намена од јавното комунално претпријатие. Само така ќе ги отстраниме дивите депонии и грдата сликата од расфрланиот смет, а од Општина Петровец ќе ја направиме чисто и пријатно место за живеење.

Comments are closed.

Close Search Window