Вести|

Денес, по повод најголемиот Македонски празник 2-ри Август – ИЛИНДЕН, Ви го честитаме овој голем празник, ден кој треба да не обединува, денот кој треба секогаш да не потсетува на големиот број револуционери и борци кои го дале својот живот за слобода и сопствена Македонска држава.

ИЛИНДЕНСКОТО ВОСТАНИЕ треба да ни биде инспирирација за да продолжиме со борбата за чест, за права и за национално достоинство, бидејки таквата борба никогаш не запира.

Нека ни е честит и вековит најголемиот македонски празник ИЛИНДЕН !

Comments are closed.

Close Search Window