Настани

Свежо цвеќе на бистата на великанот Коста Апостолов Солев - Рацин

Вторник, 14 Јуни 2016 17:59

На денешен ден,13.06.1943 година, на пат кон партизанската база на планината Лопушник,

близу Кичево, беше убиен Коста Апостолов Солев – Рацин, македонски поет и револуционер,

еден од основоположниците на современата македонска литература.По тој повод

,градоначалникот Борче Митевски и претставници од општинската администрација положија

свежо цвеќе и се поклонија пред бистата на великанот во дворот на истоименото училиште

,,Кочо Рацин,, во Петровец..Свежо цвеќе положија и директорката на училиштето,,Кочо

Рацинн,,Петровец Виолета Јаневска како и претставници Здружението на борците од

Општините - Петровец ,Гази Баба,Илинден и Арачиново.

1213319773_1758388501097699_3015031714645891752_n13332988_1758388627764353_8170490755934715114_n13407286_1758388347764381_2237758695206159378_n13413523_1758388734431009_1367654542226795723_n13413550_1758388484431034_2235568915604191696_n13419235_1758388421097707_2542392036823647153_n13428451_1758388424431040_6907895829854377897_n13428610_1758388567764359_7661970020061855254_n13432243_1758388591097690_397234036708359047_n13434969_1758388644431018_2549501302663103460_n13442119_1758388701097679_4174959942300560214_n13450265_1758388344431048_9003032589792346973_n13450764_1758388497764366_2220475440443673725_n13450898_1758388414431041_6984268899911373844_n

 

6-ТИ МАЈ - ЃУРЃОВДЕН, ПРАЗНИК НА ОПШТИНАТА

Вторник, 10 Мај 2016 17:04

По повод празникот на општината 6-ти Мај - Ѓурѓовден како и секоја година така и оваа година

се организираше манифестација со културно-уметничка програма каде учество земаа

фолклорното студио ,,Кочо Рацин,,од Петровец,КУД ,,Љиљан,,од Долно Коњари како и

учениците од централните и подрачните училиштата ,,Кочо Рацин,, и ,,Братство Единство.На

оваа свечена манифестација пред присатните гости се обрати градоначалникот Борче

Митевски и им го честита празникот Ѓурговден на сите оние кој го прославуваат а воедно

подели книги како награда за најуспешните ученици. По завршувањето на културно

уметничката програма сите присатни гости беа поканети на пригоден коктел.

13083159_1741494659453750_6183819520802317496_n13118835_1741495129453703_1013932432182791013_n13119043_1741494736120409_276024472895252325_n13124485_1741496199453596_4527590688822454509_n13124590_1741495099453706_385750582142942162_n13124622_1741495472787002_5843461532918759813_n13124950_1741495986120284_3435712038905359327_n13133147_1741494722787077_306766002516042543_n13138836_1741495686120314_2378967157343235529_n13139029_1741496016120281_2782985660290466021_n13139128_1741495719453644_5625786313004417415_n13139350_1741496206120262_1442801120956064972_n13151860_1741495432787006_7943562803208119637_n13164222_1741494859453730_8073356469929086792_n13173671_1741496169453599_4170487377822846550_n13177109_1741496006120282_98225896726283521_n13177278_1741494912787058_4782245959869117720_n13177676_1741494832787066_5815863560293361741_n

 

КРВОДАРИТЕЛНА АКЦИЈА ПО ПОВОД 6-ТИ МАЈ - ЃУРЃОВДЕН

Вторник, 10 Мај 2016 16:40

ПО ПОВОД ПРАЗНИКОТ НА ОПШТИНАТА 6-ТИ МАЈ ЃУРЃОВДЕН СЕ ОРГАНИЗИРАШЕ КРВОДАРИТЕЛНАТА АКЦИЈА КОЈА ТРАДИЦИОНАЛНО СЕ ОРГАНИЗИРА СЕКОЈА ГОДИНА . НА ОВАА АКЦИЈА СЕ СОБРАА 18 ЕДИНИЦИ КРВ.

DSC01520DSC01533DSC01534DSC01545DSC01547DSC01554DSC01560unspecified2

 

СВЕЧЕНО ПУШТАЊЕ НА ФУДБАЛСКИОТ СТАДИОН ВО СРЕДНО КОЊАРИ

Вторник, 19 Април 2016 17:45

На 15.04.2016 година, во населено место Средно Коњари, градоначалникот Борче Митевски

свечено со сечење на лента го пушти во употреба фудбалскиот стадион каде младите

спортисти и фудбалскиот клуб од ова населено место ќе можат несметано да тренираат и

спортуваат.Стретствата за изградба на овој стадион се обезбедени од Буџетот на Општина

Петровец и изнесуваат околу 650.000,00 денари а се предвидува во најскоро време да се

изгради и соблекувална.

12985538_1732149750388241_4189317906428770318_n12987088_1732149703721579_7915303328900509992_n12990882_1732149773721572_8294747571203338054_n12990885_1732149080388308_7306617868463446212_n12993546_1732149153721634_7124708099540359774_n13001091_1732148893721660_4944333777417144390_n13001238_1732149503721599_4654530208503758393_n13007148_1732149253721624_1660507887534153644_n13043378_1732149487054934_4968075765239546826_n

 

ПУНКТОТ НА ИТНАТА МЕДИЦИНСКА ПОМОШ

Вторник, 23 Февруари 2016 19:29

ОД 1-ВИ МАРТ ПУНКТОТ НА ИТНАТА МЕДИЦИНСКА ПОМОШ ВО ПЕТРОВЕЦ ЌЕ БИДЕ ПУШТЕН ВО ФУНКЦИЈА

Денес, во посета на Општина Петровец и градоначалникот Борче Митевски беше министерот

за здравство Никола Тодоров. Целта на оваа посета беше пунктот на итната медицинска

помош кој многу брзо треба да се пушти во функција поточно некаде во почетокот на месец

Март.Просториите на овој пункт се скоро во целост опремени и ги исполнуваат условите за

овој вид на здравствена услуга.

Граѓаните кој ќе имаат потреба од ваква услуга за многу кратко време ќе може да пристигнат

до одредената здравствена установа односно за многу кратко време ќе им биде пружена итна

медицинска помош. Времето на пристигнуванје и укажување на итна медицинска помош е во

голема мера скратено.Ова е многу значајна мерка имајќи предвид дека службата за Итна

медицинска помош при Здравствен дом Скопје е прва линија на давање итна и 24-часовна

здравствена заштита во делот на ургентна вонболничка медицина за потребите на

населението.Овој пункт ќе ги опслужува и жителите од населените места на околните

општини - Илинден,Гази Баба и Зелениково.

1622016_1706594419610441_3254447709201677897_n12715670_1706595842943632_8361182769525551667_n10577129_1706593589610524_955226432773062227_n12717323_1706594226277127_2826383516603781628_n12718390_1706593806277169_7920773166970881979_n12728778_1706593619610521_9205101525148888972_n12733414_1706595929610290_8781385156013730364_n12733983_1706595346277015_6847121614147471822_n12734010_1706593576277192_3863909110477919225_n12734070_1706595992943617_4703972161733212560_n12742067_1706594002943816_6445178383665547403_n12742371_1706593969610486_8850204734699727357_n12742712_1706595522943664_1478955828172831738_n12742751_1706595692943647_8662432156772540933_n12743838_1706595389610344_2673059794830917741_n12744140_1706596119610271_8099473152683656086_n12744423_1706595549610328_7782506936936595310_n12744609_1706596116276938_1689605807398774011_n12745599_1706595622943654_6397683505503468209_n