Настани

САНАЦИЈА НА ОШТЕТЕНИТЕ МОСТОВИ ОД ПОПЛАВИТЕ

Четврток, 05 Март 2015 09:45

ЗАПОЧНА САНЦИЈАТА И ПОПРАВКА НА МОСТОТ ВО ДОЛНО КОЊАРИ. ОВОЈ МОСТ Е ОД КЛУЧНО ЗНАЧЕЊЕ ЗА ПРОТОКОТ НА СООБРАЌАЈ ОД НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА ПЕТРОВЕЦ,ПРЕКУ РЖАНИЧИНО,ДОЛНО,СРЕДНО И ГОРНО КОЊАРИ,СУШИЦА  ВО ПРАВЕЦ НА СВЕТИ НИКОЛЕ . ПОПЛАВИТЕ И ВИСОКООТ ВОДОСТОЈ НА РЕКАТА ПЧИЊА НОСЕА ЦЕЛИ ДРВЈА И ГРАНКИ ПО САМОТО ТЕЧЕНИЕ НА РЕКАТА .СО ТОА НА МОСТОТ ВО ДОЛНО КОЊАРИ СЕ НАПРАВИ БРАНА ОД ДРВЈА И ГРАНКИ И  СТОЛБОВИТЕ НА МОСТОТ БЕА ОШТЕТЕНИ А ЕДЕН СТОЛБ ЦЕЛОСНО ОТКОРНАТ.ВЕДНАШ ПО ОШТЕТУВАЊЕТО МОСТОТ БЕШЕ ЗАБРАНЕТ  ЗА ДВИЖЕЊЕ НА ТЕШКИ ТОВАРНИ ВОЗИЛА ПОРАДИ ОПАСНОСТ ОД НЕГОВО УРИВАЊЕ.ПО БАРАЊЕ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БОРЧЕ МИТЕВСКИ ЗА КРТКО ВРЕМЕ СЕ ОТПОЧНА СО ПОПРАВКА И САНАЦИЈА НА ОВОЈ МОСТ А НА САМОТО МЕСТО ПРИСУСТВУВАШЕ И МИНИСТЕРОТ ЗА ТРАНСПОРТ И ВРСКИ Г-ДИН МИЛЕ ЈАНАКИЕВСКИ.

123451507877_1565587160377835_1942161559878588038_n1622180_1565587163711168_1381921201734255374_n10410385_1565587667044451_6223245456211931262_n10987351_1565587540377797_1502652036182422785_n11001682_1565587073711177_9147682256197440429_n11001869_1565587567044461_2346166945207451739_n11008051_1565587077044510_5869162519148067531_n11008557_1565587360377815_5128656585812856919_n11024633_1565587843711100_2071768383620230132_n11037641_1565587840377767_601361075327984163_n11040377_1565587740377777_1507196488243316839_n11041808_1565587857044432_1384895534029869607_n11043224_1565587787044439_5699689937238389615_n

 

МЕМОРИЈАЛЕН МАРШ – БОРИС ТРАЈКОВСКИ 2015

Четврток, 26 Февруари 2015 09:32

Како и сите години наназад, од смртта на претседателот на Република Македонија- Борис Трајковски, се организира меморијален марш во негова чест. Оваа година  по десетти пат учесниците од маршот одат на гробот на починатиот претседател. И оваа година поминваа низ територијата на Општина Петровец и истите беа примени и пречекани од градоначалникот Борче Митевски  каде беа сместени во планинарскиот дом во Дивље за да преноќат  а наредниот ден беа почестени со ручек и освежителен пијалак во Петровец,со што по едночасовниот одмор и дискусии го продолжија патот кон крајната дестинација,гробот на починатиот претседател Борис Трајковски.

984321_1563544310582120_816736328826707270_n1613900_1563541860582365_4915519919037280930_n10420072_1563544383915446_5969280753702816290_n10422967_1563542690582282_3887814505106020116_n10628599_1563542903915594_4272898513699977822_n10923333_1563542860582265_1801145088304639648_n10930145_1563541683915716_4223827537410243335_n10940986_1563543530582198_5954463169536122673_n10997160_1563543667248851_4690344416495861689_n11001845_1563542510582300_2017660845028007211_n11001868_1563542887248929_1450634317896760707_n11018775_1563542287248989_9012371982275190274_n11021207_1563544470582104_1455732314053974862_n

 

ПРОДОЛЖУВА ЧИТЕЊЕТО НА КАНАЛИТЕ ВО ПЕТРОВЕЦ

Вторник, 17 Февруари 2015 13:32

Активностите околу чистењето на каналите во Петровец продолжуваат секојдневно,се со цел исцедување на водите од дворните површини и од нивите кој се посеани со житни култури.Градоначалникот Борче Митевски секојдневно е во обиколка на населените места и остварува средби со жителите се со цел да им се излезе во пресрет на нивните барања околу надојдените води со кој се соочуваат во овој период од годината.

1510709_1558940881042463_537209049581367239_n10392466_1558941474375737_1494513697383071628_n10396278_1558941637709054_8199984664464536371_n10968580_1558940997709118_6611259819153380328_n10989207_1558941487709069_7248937776609281520_n10993443_1558941044375780_3767973913511640038_n10995282_1558941024375782_1803295930011735568_n11006383_1558941567709061_1004619184874517583_n

 

УСПЕШНО СПАРАВУВАЊЕ СО НАДОЈДЕНИТЕ ВОДИ ВО НАСЕЛЕНО МЕСТО ЌОЈЛИЈА

Недела, 01 Февруари 2015 20:28

СО БРЗА ИНТЕРВЕНЦИЈА НА ОПШТИНА ПЕТРОВЕЦ СЕ ИЗБЕГНА КАТАСТРОФА ОД ПОПЛАВУВАЊЕ НА НАСЕЛЕНОТО МЕСТО ЌОЈЛИЈА...
СЕ АНГАЖИРАШЕ МЕХАНИЗАЦИЈА ЗА ПРЕКОПУВАЊЕ НА КАНАЛИТЕ И НАСОЧУВАЊЕ НА ВОДИТЕ ВО ДВА ОДВОДНИ КАНАЛИ..СО ТОА ОВИЕ НАДОЈДЕНИ ВОДИ КОЈ ПРЕТСТАВУВАА ГОЛЕМА ОПАСНОСТ ОД ПОПЛАВУВАЊЕ НА НАСЕЛЕНОТО МЕСТО ЌОЈЛИЈА СЕ НАСОЧЕНИ ВО ТИЕ КАНАЛИ . НА ЛИЦЕ МЕСТО БЕШЕ И ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БОРЧЕ МИТЕВСКИ КОЈ СКОРО СЕКОГАШ Е ПРИСАТЕН КАДЕ ТОА Е ПОТРЕБНО СЕ СО ЦЕЛ  БЛАГОВРЕМЕНО ДА СЕ РЕАГИРА И ДА СЕ ИЗБЕГНАТ ЕВЕНТУАЛНИТЕ НЕСАКАНИ ПОСЛЕДИЦИ КОЈ МОЖЕ ДА НАСТАНАТ СО НАДОЈДУВАЊЕТО НА ВОДИТЕ.

12345HPIM6668HPIM6671HPIM6675HPIM6681HPIM6689HPIM6698

 

ЧИСТЕЊЕ НА КАНАЛИТЕ ВО ОГЊАНЦИ И ПОСТАВУВАЊЕ НА ЦЕВКИ НА МОСТОВИТЕ

Недела, 01 Февруари 2015 20:17

Проблемот со подземните води и со протокот на каналската мрежа во овој период од годината за ова населено место претставува еден од основните проблеми со кој се соочува ова население.Општина Петровец секоја година им излегува во пресрет на жителите се со цел проблемот со водите да биде ставен на едно нормално ниво.Така и оваа година се ангажира механизација за цистење на каналите а воедно се поставуваа и цевки на мостовите кој претставуваа тесни грла и каде водата немаше проток.

1012979_1549530648650153_1110296745354772267_n1660443_1549529751983576_3011294686926164964_n1912465_1549529915316893_1244640669889581738_n10392480_1549530835316801_2214851098820040854_n10606262_1549530788650139_7808472028406078428_n10929013_1549530298650188_4811748956303092963_n10941505_1549530048650213_3409961583990117756_n10943784_1549530371983514_1408154879405115403_n10952861_1549530158650202_1635101993122743652_nHPIM6589HPIM6596HPIM6602HPIM6604