Настани

Патронен празник на училиштето "Кочо Рацин"- Петровец

Понеделник, 01 Јуни 2015 19:42

Секоја година традиционално О.У,, Кочо Рацин,, организира патронен празник на училиштето проследен со претстави на глума,пеење и рецитации од страна на учениците. Културните изведби на учениците од училиштата ,,Кочо Рацин,,-Петровец се неодминливи за скоро секоја манифестација која се одржува во Општина Петровец . На патронатот на училиштето присуствуваше градоначалникот Борче Митевски каде што директорката на училиштето Виолета Јаневска му врачи плакета како благодарност за залагањето и изградбата на новата училишна зграда.По завршувањето на приредбата се организираше и пригоден коктел во новата училишна зграда.

110313078_1608694469400437_8492757630408519053_n10505280_1608694702733747_4199549549287872031_n10616494_1608694266067124_3169412772585695527_n10616494_1608694352733782_8597312714042826616_n10923332_1608694662733751_1168825342477774136_n10930935_1608694696067081_3103184085200206330_n11010980_1608694689400415_2831932393810070183_n11214121_1608694299400454_3693757453754453196_n11249086_1608694519400432_8398194983931974414_n11295576_1608694526067098_3233483209550998114_n11295842_1608694559400428_4219719020765107898_n11350546_1608694429400441_4706101842689401910_n11377130_1608694126067138_8284428225948752355_n11390065_1608694062733811_3209923291835878865_n11391157_1608694532733764_1302259540443182448_n11391261_1608694059400478_6574039098210418746_n11391295_1608694156067135_2815901117219913074_n

 

Форум со работодавачи и Инфосредби

Четврток, 14 Мај 2015 04:38
Почитувани,

На ден 30.04.2015 година (Петок) во О.У ,,Кочо Рацин’’ беше одржан Форум со работодавачи и

Инфосредби со млади претставен од Министерство за труд и социјала,Агенција за вработување на

Република Македонија ,Националниот совет за претприемништво и конкурентоност и УНДП во

соработка со Општина Петровец.Целта на форумот беше презентирање на Активните

програми/мерки за вработување и новите можности за вработување на млади и приматели на

социјална парична помош.

Со почит,

Општина Петровец
HPIM7858HPIM7860HPIM7862HPIM7863
 

СВЕЧЕНО ОТВАРАЊЕ НА НОВАТА УЧИЛИШНА ЗГРАДА НА Ц.О.У. ,, КОЧО РАЦИН,, ВО ПЕТРОВЕЦ

Недела, 10 Мај 2015 18:15

На 07.05.2015 година свечено се пушти во употреба новата училишна зграда на Ц.О.У. ,,Кочо Рацин,, во Петровец на кое отварање со сечење на лента присуствуваа Премиерот на Република Македонија г-дин Никола Груевски,заменик министерот за образование г-дин Спиро Ристевски и градоначалникот на Општина Петровец г-дин Борче Митевски кој воедно се обратија пред присатните гости и ученици и посакаа училиштето да го користат уште долги генерации на ученици.Овој проект е уште еден од проектите кој ги вети и исполни градоначалникот на Општина Петровец г-дин Борче Митевски.

20898_1598000780469806_651193382328133870_n1471222_1598001383803079_8072511347708715480_n1554457_1598001327136418_1982501374264726292_n10421440_1598000443803173_7923530154945527733_n10846166_1598001387136412_354546049994367163_n10906263_1598000447136506_964454885951081482_n10985381_1598000573803160_4843438364791604324_n11019548_1598001220469762_1073053743628684547_n11074375_1598001283803089_5058024907968873121_n11138145_1598000457136505_7659611239323350906_n11150484_1598001297136421_5411262682904872545_n11167806_1598001393803078_5303998996712320862_n11205005_1598000417136509_287667848077653491_n11209578_1598001367136414_4766753585866245203_n11209597_1598001500469734_7704128111948271424_n11215080_1598001493803068_8140482768155621185_n11229768_1598000543803163_8872076738555507635_n11231203_1598001213803096_5732847388553156796_n11231753_1598001460469738_3388820711968838805_n11251288_1598000643803153_4189532228537793114_nslika

 

КРВОДАРИТЕЛНА АКЦИЈА ПО ПОВОД 6-ТИ МАЈ - ЃУРГОВДЕН

Среда, 06 Мај 2015 17:29

КРВОДАРИТЕЛНАТА АКЦИЈА ПО ПОВОД ПРАЗНИКОТ НА ОПШТИНАТА 6-ТИ МАЈ - ЃУРЃОВДЕН СЕ ОТРГАНИЗИРА ТРАДИЦИОНАЛНО СЕКОЈА ГОДИНА НА КОЈА АКЦИЈА СЕ СОБИРААТ НАД 30 ЕДИНИЦИ КРВ.

10660100_1597662873836930_5650996175253689043_n11014931_1597663177170233_869797888026861841_n11139959_1597662847170266_2713126955238982178_n11196289_1597662877170263_3676792073093554499_n11206118_1597662890503595_9024681374088836048_n

 

ДЕН НА ОПШТИНАТА 6-ТИ МАЈ 2015

Среда, 06 Мај 2015 17:12

По повод празникот на општината 6-ти Мај - Ѓурѓовден како и секоја година и оваа година се организираше прослава каде учество земаа фолклорното студио ,,Кочо Рацин,, од Петровец, Таеквондо клубот ,,Петровец,,екипи кој се натпреваруваа во хуманитарниот турнир ,,СО СРЦЕ ЗА ВИКТОР,а на најдобрите три екипи им се доделија пехари,се доделија и благодарници а се организираше и КОКА КОЛА турнирот каде учествуваа голем број на млади.По завршувањето на културно уметничката програма сите присатни гости беа поканети на пригоден коктел.

13530_1597630893840128_7803657236254285996_n

13530_1597630893840128_7803657236254285996_n522061_1597629090506975_8828933133063354668_n10981992_1597618300508054_8266649782463113_n10986503_1597630883840129_7408344139547493752_n11011275_1597619813841236_7305555683822229678_n11013164_1597631077173443_2364281980462098317_n11018101_1597630950506789_4849204282531426775_n11039288_1597618387174712_3211692544145869525_n11066537_1597631060506778_4287318146406326427_n11071579_1597630590506825_5726284110391792735_n11140249_1597617803841437_3665930457535251474_n11141274_1597618430508041_2380208354747874945_n11179946_1597618253841392_1852538439546912312_n11188491_1597631073840110_4534887849213206271_n11196358_1597615760508308_5996151065140773921_n11204420_1597630930506791_5370363682785995677_n11204997_1597631130506771_8040076143154995042_n11205003_1597617403841477_2934322948535465544_n11209375_1597618240508060_7811507900003886977_n11219243_1597630940506790_2202011021420261025_n