Настани

СВЕЧЕНО ПУШТАЊЕ НА УЛИЦА ВО ДОЛНО КОЊАРИ (300 м)

Среда, 04 Ноември 2015 19:35

Свечено со сечење лента на 30.10.2015 година во населено место Долно Коњари се пушти во

употреба асфалтирана улица во должина од 300 метри каде претходно цела улица беше во

катастрофална состојба, целата со дупки и тешко проодна која им создаваше проблеми на

возачите на моторни возила кој се движеа по истата.Но благодарение на градоначалникот

Борче Митевски и Општина Петровец сега веќе патот е асфалтиран каде непречено и без

проблеми ќе може да се вози по истиот.

11224384_1665175310419019_5445068475258877571_n11230728_1665175453752338_2694278433235312693_n12063289_1665175753752308_1659738309619995137_n12109178_1665175287085688_3813021356688597356_n12109243_1665175620418988_4920581207398735643_n12109278_1665175543752329_7792039242507252220_n12141758_1665177560418794_1799396178843713911_n12189590_1665176317085585_7164844743903992735_n12189876_1665175960418954_5660602786310276467_n12189878_1665177790418771_3656771331912278610_n12191676_1665175273752356_6908229888212397413_n12193339_1665175637085653_4242033875522507929_n12193384_1665177830418767_9073127093231970994_n12193432_1665175487085668_2573173464251274262_n12193721_1665177460418804_5739118283079515437_n

 

СВЕЧЕНО ПУШТАЊЕ НА УЛИЦА ДО ЦРКВАТА СВЕТА БОГОРОДИЦА

Среда, 28 Октомври 2015 20:53

Свечено сечење лента на 28.10.2015 година во населено место Горно Коњари се пушти во употреба пат поплочен со павер елементи (бекатон плочки ) во должина од 420 метри кој води до црквата Света Богородица. До сега патот до овој свет објект беше во лоша состојба но благодарение на градоначалникот Борче Митевски и Општина Петровец сега веќе патот е поплочен со што посетителите на црквата Света Богородица непречено и без некој проблем и ќе може да стигнат и да го посетат истиот.

1_32_13_25_220151028_122314
 

АСФАЛТИРАНА Е УЛИЦА ВО ДОЛНО КОЊАРИ ВО ДОЛЖИНА ОД 250 М

Понеделник, 19 Октомври 2015 17:29

Асфалтирана е улица во Долно Коњари во должина од 250 метри од Бела Џамија во правец на Средно Коњари, со што е исполнето уште едно ветување од градоначалникот Борче Митевски кон жителите на Долно Коњари.

12106716_1662090777394139_2781371337641173428_n12107198_1662090780727472_1663466171836650695_n12109225_1662090944060789_3481093086839418206_n12118763_1662090864060797_229571405313529535_n12119146_1662090794060804_1472851746643809058_n12122641_1662091074060776_3516149701206275211_n

 

"МАКЕДОНИЈА БЕЗ ОТПАД" 2015

Понеделник, 05 Октомври 2015 18:28

Министерството за животна средина и просторно планирање заедно со асоцијацијата „Ајде Македонија“, а во соработка со сите релевантни институции, четврта година по ред ја поддржува кампањата „Македонија без отпад“. Ваквите кампањи влијаат за подигање на свеста кај граѓаните и се двигатели на конкретните активности за расчистување на диводепонираниот отпад што бара многу посериозни зафати и системски решенија .
По повод акцијата ,,Македонија без отпад,, и Општина Петровец презеде активности во тој правец  а се реализираа во парк шумата во Катланово, каде на активнистите им се приклучија покрај вработените од ЈКП Петровец и општинската администрација  и жители од месното насаеление и други граѓани кој дадоа свој придонес во оваа акција.

HPIM9878HPIM9880HPIM9884HPIM9892HPIM9896HPIM9898HPIM9903HPIM9912

 

МИНИСТЕРОТ ДИМЕ СПАСОВ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ПЕТРОВЕЦ

Вторник, 22 Септември 2015 17:32
Градоначалникот Борче Митевски заедно со Министерот за труд и социјална политика

Диме Спасов остварија средба со жителите на Катланово и ги слушнаа нивните потреби и

барања упатени до ресорнито министерство со цел подобрување на условите и услугите

пред се за пензионерите и проблемите со кој се соочуваат како и изнаоѓање начин за

нивно решавање.Воедно беа во посета и на Катлановска Бања каде се запознаа со

условите во кој пациентите ги користат бањско-рекреативните услуги.

Градоначалникот Борче Митевски и Министерот за труд и социјална политика Диме

Спасов денеска разговараа со пензионерите во Катлановска бања кои ја користат

бесплатната услуга за бањско климатска рекреација што им ја овозможува државата.

Министерството за труд и социјална политика го објави јавникот повик за корисниците на

пензија за користење на проектот бесплатна бањско-климатска рекреација за 2016 година.

Грижата за здравјето и здравиот начин на живот се особено важни во староста, бидејќи го

продолжуваат животниот век но е од интерес и за самата држава.

Пензионерите кои се сместени во Катлановска бања посочија дека се задоволни од

условите, некои од нив никогаш не можеле да си дозволат да посетат некоја бања.

Изразија надеж дека проектот ќе продолжи и во иднина и оти уште поголем број од нив ќе

можат да ја искористат оваа бесплатна услуга.

Воедно Министерот заедно со градоначалникот беа во посета на семејството на

опожарената куќа во с.Сушица и им доставија хуманитарна помош во ќебиња, храна и

хигиенски средства а воедно ќе им обезбедат и парична помош за санирање на штетите и

обезбедување на услови за нормално живеење и топол дом. Градоначалникот Борче

Митевски вети дека веднаш ќе им бидат префрлени сретствата од 60.000 денари по

семејство односно 120.000 денари за двете семејства.Парични сретства ќе обезбеди и

ресорното министерство се со цел да им се излезе во пресрет на овие семејства. 10624976_1654249684844915_5807750893974232093_n11011209_1654251384844745_6899481114081245684_n11053342_1654250604844823_1307546243023280345_n11146600_1654250144844869_4146879329490496508_n11215866_1654249651511585_2148681016776237661_n11219220_1654250054844878_6126552382043734029_n11990635_1654249544844929_6586721258681960973_n12002318_1654249964844887_4911393250287077723_n12006117_1654249624844921_1537468270907620186_n12011271_1654250778178139_7614179655390390511_n12011398_1654250948178122_8333060072874964620_n12019798_1654250071511543_8001574668872064055_n12032069_1654251031511447_2836270402745726630_n12032132_1654251564844727_7613951776804641560_n12032134_1654251091511441_8841664983516281847_n12032969_1654250781511472_3039208560718387017_n12036841_1654251468178070_4850680014171519382_n12036989_1654250861511464_6013179290668924088_n12046697_1654250468178170_2147826729611990937_n