Настани

БАДНИК 2012 год.

Четврток, 12 Јануари 2012 00:07

Picture 1561Богати обичаи и верувања на Бадник се поврзани со обредниот оган како и со горењето на дрвото наречено Бадник.
Еден од обичаите е и коледарскиот оган или обредот наречен коледица. Денес како и во минатото во селата и градовите
низ цела Македонија помали или поголеми групи на луге палат огнови и го прославуваат  Христовото раѓање.

Повеќе...
 

Студенти од Јапонија во посета на Општина Петровец

Недела, 04 Септември 2011 09:51

DSC03105 По повод проектот на JCCP и Општина Петровец,  во нашата општина имаше  посета од студенти на  Меѓународна политика од Јапонија.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 21 22 23 24 25 26 27 Следно > Крај >>