Настани

ПУНКТОТ НА ИТНАТА МЕДИЦИНСКА ПОМОШ

Вторник, 23 Февруари 2016 19:29

ОД 1-ВИ МАРТ ПУНКТОТ НА ИТНАТА МЕДИЦИНСКА ПОМОШ ВО ПЕТРОВЕЦ ЌЕ БИДЕ ПУШТЕН ВО ФУНКЦИЈА

Денес, во посета на Општина Петровец и градоначалникот Борче Митевски беше министерот

за здравство Никола Тодоров. Целта на оваа посета беше пунктот на итната медицинска

помош кој многу брзо треба да се пушти во функција поточно некаде во почетокот на месец

Март.Просториите на овој пункт се скоро во целост опремени и ги исполнуваат условите за

овој вид на здравствена услуга.

Граѓаните кој ќе имаат потреба од ваква услуга за многу кратко време ќе може да пристигнат

до одредената здравствена установа односно за многу кратко време ќе им биде пружена итна

медицинска помош. Времето на пристигнуванје и укажување на итна медицинска помош е во

голема мера скратено.Ова е многу значајна мерка имајќи предвид дека службата за Итна

медицинска помош при Здравствен дом Скопје е прва линија на давање итна и 24-часовна

здравствена заштита во делот на ургентна вонболничка медицина за потребите на

населението.Овој пункт ќе ги опслужува и жителите од населените места на околните

општини - Илинден,Гази Баба и Зелениково.

1622016_1706594419610441_3254447709201677897_n12715670_1706595842943632_8361182769525551667_n10577129_1706593589610524_955226432773062227_n12717323_1706594226277127_2826383516603781628_n12718390_1706593806277169_7920773166970881979_n12728778_1706593619610521_9205101525148888972_n12733414_1706595929610290_8781385156013730364_n12733983_1706595346277015_6847121614147471822_n12734010_1706593576277192_3863909110477919225_n12734070_1706595992943617_4703972161733212560_n12742067_1706594002943816_6445178383665547403_n12742371_1706593969610486_8850204734699727357_n12742712_1706595522943664_1478955828172831738_n12742751_1706595692943647_8662432156772540933_n12743838_1706595389610344_2673059794830917741_n12744140_1706596119610271_8099473152683656086_n12744423_1706595549610328_7782506936936595310_n12744609_1706596116276938_1689605807398774011_n12745599_1706595622943654_6397683505503468209_n

 

ПУШТАЊЕ НА УЛИЦА СО СЕЧЕЊЕ НА ЛЕНТА ВО Н.М.ОГЊАНЦИ

Вторник, 19 Јануари 2016 12:25

На 12.01.2016 година во населено место Огњанци свечено со сечење на лента се пушти

улица поплочена со павер елементи во должина од 380 метри.Долги години наназад жителите

на овој дел од населеното место Огњанци се соочуваа со потешкотии при движењето по оваа

улица особено во зимскиот период или кога има дождови. Тој проблем сега е надминат

благодарение на Општина Петровец и градоначалникот Борче Митевски кој целосно се

ангажираа за завршување на оваа улица и нејзино поплочување со павер

елементи.Сретставата за поплочувањето на улицата се обезбедени од Буџетот на Општина

Петровец.

934018_1691808631089020_8972131248571332372_n1422409_1691807761089107_7168098110756447604_n10632600_1691808497755700_3793861099449119662_n11037465_1691808391089044_5334916330957272907_n12417795_1691808481089035_2798982424522146178_n12418100_1691807994422417_8235931470074460152_n12472682_1691807791089104_9171492457657787314_n12507399_1691807497755800_3666397750738791467_n12509547_1691807501089133_5481688277507132958_n12509581_1691808024422414_1835616593822008039_n12523146_1691807474422469_6968046265805670808_n12523146_1691807474422469_6968046265805670808_n12540517_1691808277755722_988421675888773002_n12540822_1691807864422430_3045515957013459704_n12548913_1691808294422387_5746972436383794603_n12549076_1691808527755697_6005470571769772767_n12552753_1691808194422397_3419615115605020924_n

 

НОВОГОДИШЕН БАЗАР 2015

Недела, 03 Јануари 2016 17:29

Поповод НОВОГОДИШНИТЕ И БОЖИЌНИТЕ ПРАЗНИЦИ ООУ „Кочорацин“ н.м.. Петровецнаден 28.12.2015год. (понеделник) сопочетокво 12:00 часот, традиционалносеоргинизира НОВОГОДИШЕН БАЗАР. Токмутаму, можеадасенајдатвистинскималиуметностикаконакит, шапки, вкусниколачиња, уникатнималинештазадомот и штоуштене. Вопресретнапразниците, наНовогодишниотбазарситепосетителиможеадагоодбератсовршениотуникатенподарокзасвоитенајблиски.Вохолотнаучилиштетонаштандовибеаизложениразникреативниизработкиодучениците, родителите и наставниците. Собранитесредстваќесенаменатзахуманитарницели.

1077_1686281094975107_2442140099101041535_n3905_1686280864975130_4250780885033126315_n5459_1686281774975039_7390114312183990761_n46779_1686281251641758_3386826730239571287_n535103_1686281568308393_6461335963880693843_n734756_1686281428308407_2756478253494022308_n946753_1686281228308427_344405180101705512_n1800304_1686281708308379_4090209350277873986_n1923843_1686280874975129_2320302468413586412_n1936196_1686281068308443_667788423272197290_n1936542_1686281431641740_5547770015944969871_n10247384_1686280878308462_6714652511419655201_n10612545_1686281088308441_5506105973509983265_n10689447_1686281618308388_3640011013637161749_n

 

КАМЕНТЕМЕЛНИК НА ЛОГИСТИЧКО ДИСТРИБУТИВЕН ЦЕНТАР "ТИНЕКС"

Понеделник, 07 Декември 2015 19:34

Уште еден каментемелник во Мултифункционалната зона Ќојлија. Ќе се гради голем

логистичко дистрибутивен центар на ТИНЕКС во две фази и тоа во првата фаза ќе се гради

објект од 11.000 м2 и инвестиција од 8.000.000 евра и во втората фаза уште еден објект од

11.000 м2 и инвестиција од 6.000.000 евра. Во овој логистичко дистрибутивен центар

предвидени се околу 100 нови вработување кој ќе бидат претежно од територијата на

Општина Петровец. На овој свечен чин покрај градоначалникот г-дин Борче Митевски

присуствуваа и Премиерот на Република Македонија г-дин Никола Груевски,пратеникот во

Собранието на Република Македонија г-дин Влатко Ѓорчев, Министерот за Транспорт и врски

г-дин Владо Мисајловски, советници од Советот на Општина Петровец, општинската

администрација и голем број гости како од територијата на Општина Петровец така и надвор

од неа.

11047869_1675844469352103_1398134031143681070_n11140042_10208580071523048_2554523515717074747_n11232984_1675844536018763_3047967327982888422_n12274429_1675844816018735_1781937879838381668_n12301653_10208580068922983_8476016160994767490_n12308647_1675845069352043_6433705276854186484_n12311043_1675844322685451_7069190980917539065_n12311235_1675844719352078_5538923126898000108_n12313524_1675844202685463_7770133134016683612_n12313935_1675844082685475_5414967413136335576_n12316272_10208580070523023_8544232500592678848_n12341177_1675844172685466_7906186673182026665_n12345555_1675843912685492_7078538814701146207_n12345659_10208580069963009_6783024247760665593_n12346456_1675844482685435_6226065267211523035_n12346533_10208580072323068_4318033346265020120_n12346565_1675845136018703_7819202366336083706_n12347594_1675844299352120_473280119743898814_n

 

ДЕН НА ДРВОТО – 02.12.2015

Среда, 02 Декември 2015 18:46

На ден 02.12.2015 година ,како секаде на територијата на Република Македонија така и во Општина Петровец се одвиваше акцијата Ден на дрвото -,,засадија својата иднина,, .На оваа акција покрај градоначалникот Борче Митевски учество земаа учениците од двете училишта кој се наоѓаат на територија на Општина Петровец ,,Кочо Рацин,, од Петовец и ,,Братство - Единство,, од Средно Коњари и сите нивни подрачни училишта ,вработените од општинската администрација и ЈКП ,,Петровец,,како и голем број жители кој дадоа свој придонес за масовноста на оваа акција Во оваа акција беа засадени 2.000 садници ,,црн бор,, се со една и единствена цел,чиста и здрава еколошка средина за живеење , како за нас така и за нашите идни генерации.

11209589_1674632146140002_2728430836424544074_n11215753_1674632569473293_3411015419254980546_n12075073_1674632629473287_2533894075448359047_n12278629_1674632582806625_317689592725217391_n12289529_1674632742806609_6645827334460780177_n12289607_1674632336139983_3467554639283605452_n12295238_1674632082806675_3697413885942881414_n12301692_1674632352806648_24211393180415722_n12308276_1674632466139970_6015131457881806592_n12308815_1674632076140009_2037449942558437236_n12342272_1674632192806664_5975347736501513671_n12342390_1674632252806658_2094950372388636558_n12345508_1674632499473300_7525108019473505123_n