Настани

ДЕРАТИЗАЦИЈА НА КАНАЛИЗАЦИОНИОТ СИСТЕМ И ДЕЗИНСЕКЦИЈА НА ЈАВНИТЕ ОБЈЕКТИ

Понеделник, 22 Мај 2017 17:35

Екипа од ЈЗУ ЦЕНТАР ЗА ЈАВНОНО ЗДРАВЈЕ од СКОПЈЕ на 18.05.2017 година заедно со лица од

комуналното претпријатие и претставници од општината извршија превентивна дератизација

на канализациони шахти . Шахтите претставуваат ризични места или жаришта каде постои

можност за присуство на глодари.Дератизацијата се спроведе во населените места Средно

Коњари,Катланово ,Петровец и Ржаничино,се со цел превентивно делување и спречување на

ширење на болеста туларемија која се пренесува од животните на лугето.Воедно екипата на

Центарот за јавно здравје на ден 19.05.2017 година изврши дезинсекција на јавните објекти.

Вакви активности се спроведуваат секоја година во овој временски период од годината.

12346DSC06611DSC06614DSC06618DSC06619DSC06621

 

АСФАЛТИРАЊЕ НА ПАТОТ КОН ГРОБИШТАТА ПЕТРОВЕЦ

Петок, 18 Ноември 2016 19:31

Веќе втор ден е во тек асфалтирање на патот кој започнува од населеното место Петровец и

ги поврзува муслиманските и православните гробишта а воедно патот ќе ја поврзува и

мултифункционалната зона Ќојлија.Должината на патот изнесува 1000 метри , додека

неговата ширина е 5 метри.Ќе се асфалтира и паркинг простор за 70 возила веднаш до

православните гробишта како склоп на овој проект. Сретствата за овој проект се обезбедени

од Агенцијата за финансиска подршка на земјоделието и рурален развој и Општина Петровец

и истиот ќе чини околу 11.000.000 денари.Се очекува патот во целост да биде готов за два до

три дена.

15027416_1834572153479333_2488723796328597870_n15027789_1834572330145982_8009566821040231741_n15037189_1834571846812697_758408740657228096_n15073326_1834572430145972_7593711397207542796_n15078537_1834572000146015_7212591376921008122_n15079010_1834571820146033_3072303724888635899_n15085450_1834571826812699_344959847273417709_n15095119_1834571946812687_1746639222271623639_n15107281_1834572520145963_3277156824828131558_n15134797_1834572706812611_5040610511244739817_n

 

ПУШТЕНО НОВО ИГРАЛИШТЕ ЗА МАЛ ФУДБАЛ ВО СУШИЦА

Среда, 19 Октомври 2016 17:25

На 19.10.2016 година градоначалникот Борче Митевски беше во подрачното основно

училиште ,,Братство - Единство,,во Сушица и го пушти во употрба новото игралиште за мал

фудбал.Воедно беа доделени и две нови мрежи за голови и една фудбалска

топка.Игралиштето е финансирано од сретства обезбедени од Буџетот на Општина Петровец.

14611134_1818651418404740_6778589116429217582_n14639588_1818651691738046_6546828123719648995_n14666156_1818651505071398_6740756902976673575_n14666156_1818651515071397_6340074826358903381_n14670907_1818651695071379_1141308016521198584_n14721516_1818651411738074_1244737515947658403_n14671257_1818651598404722_1819536060449415160_n14695457_1818651601738055_7507004985231367951_n14720478_1818651518404730_7815482717192023738_n14732238_1818651408404741_4093183844244966785_n

 

СВЕЧЕНО ПУШТАЊЕ НА УЛИЦА ВО ЧИФЛИК СО СЕЧЕЊЕ НА ЛЕНТА

Вторник, 20 Септември 2016 18:29

На 20.09.2016 година во населено место Чифлик присуствуваше градоначалникот Борче

Митевски,каде свечено со сечење лента се пушти уште една улица поплочена со павер

елементи.Должината на улицата која е поплочена изнесува 170 метри. Инвестирањето во

инфраструктура во ова населено место ќе продолжи и во наредниот период каде покрај улица

ќе се изгради детски забавен парк и игралиште за кошарка.

14370190_1803720796564469_1702086466161465526_n14370133_1803720599897822_1645350908978843495_n14322765_1803720876564461_8854714739227800463_n14370055_1803720856564463_7533336438692042950_n14317624_1803720806564468_1073392869535079172_n14344318_1803720709897811_7838295941017654271_n14317579_1803720956564453_8688020443729016449_n14333114_1803720789897803_5446465851305989235_n14333607_1803720609897821_170470307948260205_n14355784_1803720716564477_276356056563868031_n14368761_1803720606564488_9176903310538277284_n14322511_1803720713231144_1865188880539718457_n

 

ЧИСТЕЊЕ НА ДЕЛ ОД КАНАЛСКАТА МРЕЖА ВО ПЕТРОВЕЦ

Среда, 17 Август 2016 18:42

Со цел полесно и побрзо истекување на атмосферските води кој се собираат од поројните

дождови во населено место Петровец се чистеше дел од каналската мрежа која води од центарот

во Петровец наспроти црквата Св.Ѓоргија па се до излезот од Петровец во правец на населеното

место Огњанци.Се чистеа и канали во населеното место Долно Коњари а се интервенираше и со

механизација во населеното место Ќојлија каде се правеше бајпас на каналот за побрзо

истекување на водите да не би дошло поплавување на ова населено место.

91011

1  2  3  45  7  8  

 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>