Настани

АСФАЛТИРАЊЕ НА ПАТОТ КОН ГРОБИШТАТА ПЕТРОВЕЦ

Friday, 18 November 2016 19:31
There are no translations available.

Веќе втор ден е во тек асфалтирање на патот кој започнува од населеното место Петровец и

ги поврзува муслиманските и православните гробишта а воедно патот ќе ја поврзува и

мултифункционалната зона Ќојлија.Должината на патот изнесува 1000 метри , додека

неговата ширина е 5 метри.Ќе се асфалтира и паркинг простор за 70 возила веднаш до

православните гробишта како склоп на овој проект. Сретствата за овој проект се обезбедени

од Агенцијата за финансиска подршка на земјоделието и рурален развој и Општина Петровец

и истиот ќе чини околу 11.000.000 денари.Се очекува патот во целост да биде готов за два до

три дена.

15027416_1834572153479333_2488723796328597870_n15027789_1834572330145982_8009566821040231741_n15037189_1834571846812697_758408740657228096_n15073326_1834572430145972_7593711397207542796_n15078537_1834572000146015_7212591376921008122_n15079010_1834571820146033_3072303724888635899_n15085450_1834571826812699_344959847273417709_n15095119_1834571946812687_1746639222271623639_n15107281_1834572520145963_3277156824828131558_n15134797_1834572706812611_5040610511244739817_n

 

ПУШТЕНО НОВО ИГРАЛИШТЕ ЗА МАЛ ФУДБАЛ ВО СУШИЦА

Wednesday, 19 October 2016 17:25
There are no translations available.

На 19.10.2016 година градоначалникот Борче Митевски беше во подрачното основно

училиште ,,Братство - Единство,,во Сушица и го пушти во употрба новото игралиште за мал

фудбал.Воедно беа доделени и две нови мрежи за голови и една фудбалска

топка.Игралиштето е финансирано од сретства обезбедени од Буџетот на Општина Петровец.

14611134_1818651418404740_6778589116429217582_n14639588_1818651691738046_6546828123719648995_n14666156_1818651505071398_6740756902976673575_n14666156_1818651515071397_6340074826358903381_n14670907_1818651695071379_1141308016521198584_n14721516_1818651411738074_1244737515947658403_n14671257_1818651598404722_1819536060449415160_n14695457_1818651601738055_7507004985231367951_n14720478_1818651518404730_7815482717192023738_n14732238_1818651408404741_4093183844244966785_n

 

СВЕЧЕНО ПУШТАЊЕ НА УЛИЦА ВО ЧИФЛИК СО СЕЧЕЊЕ НА ЛЕНТА

Tuesday, 20 September 2016 18:29
There are no translations available.

На 20.09.2016 година во населено место Чифлик присуствуваше градоначалникот Борче

Митевски,каде свечено со сечење лента се пушти уште една улица поплочена со павер

елементи.Должината на улицата која е поплочена изнесува 170 метри. Инвестирањето во

инфраструктура во ова населено место ќе продолжи и во наредниот период каде покрај улица

ќе се изгради детски забавен парк и игралиште за кошарка.

14370190_1803720796564469_1702086466161465526_n14370133_1803720599897822_1645350908978843495_n14322765_1803720876564461_8854714739227800463_n14370055_1803720856564463_7533336438692042950_n14317624_1803720806564468_1073392869535079172_n14344318_1803720709897811_7838295941017654271_n14317579_1803720956564453_8688020443729016449_n14333114_1803720789897803_5446465851305989235_n14333607_1803720609897821_170470307948260205_n14355784_1803720716564477_276356056563868031_n14368761_1803720606564488_9176903310538277284_n14322511_1803720713231144_1865188880539718457_n

 

ЧИСТЕЊЕ НА ДЕЛ ОД КАНАЛСКАТА МРЕЖА ВО ПЕТРОВЕЦ

Wednesday, 17 August 2016 18:42
There are no translations available.

Со цел полесно и побрзо истекување на атмосферските води кој се собираат од поројните

дождови во населено место Петровец се чистеше дел од каналската мрежа која води од центарот

во Петровец наспроти црквата Св.Ѓоргија па се до излезот од Петровец во правец на населеното

место Огњанци.Се чистеа и канали во населеното место Долно Коњари а се интервенираше и со

механизација во населеното место Ќојлија каде се правеше бајпас на каналот за побрзо

истекување на водите да не би дошло поплавување на ова населено место.

91011

1  2  3  45  7  8  

 

СВЕЧЕНО ОТВАРАЊЕ НА ДЕТСКАТА ГРАДИНКА ВО ПЕТРОВЕЦ

Sunday, 26 June 2016 14:10
There are no translations available.

Денес 24.06.2016 година во Општина Петровец се отвори нова градинка во која ќе може да се

згрижат 60 деца од предучилишна возраст.Се работи за нов објект за кој Министерството за

труд и социјална политика и Општина Петровец инвестираа 15 милиони денари од кој

10.000.000 денари од Буџетот на Општината додека опремувањето го изврши Министерството

за труд и социјална политика..Градинката беше пуштена во употреба во присуство на

премиерот Емил Димитриев , министерот за труд и социјална политика Диме Спасов и

градоначалникот на Општина Петровец Борче Митевски. Детската градинка е со површина од

310 м2 со три занимални,кујна и помошни простории.

13438971_1763186847284531_3299837370383584074_n13423717_1763187410617808_3262166451732342020_n13438971_1763187247284491_6607084642824574989_n13495058_1763187633951119_1026069649634046603_n13501620_1763187487284467_3305005216158364378_n13501868_1763186853951197_5212934948727033653_n13507052_1763187100617839_6674543278936937686_n13510882_1763187497284466_142958397622037765_n13510971_1763187177284498_6699860827962454977_n13516336_1763187623951120_8979640581291240893_n13516346_1763187137284502_2584463815912251973_n13524396_1763187517284464_8168628931639559766_n13524396_1763187717284444_5341847318320106679_n13524457_1763186833951199_7824491162131192824_n13529138_1763187297284486_7968731774150081675_n13529209_1763186953951187_962295451609592674_n13532901_1763187413951141_7254591147386239855_n13537663_1763187470617802_6440512601460855606_n

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>