Вести

ОДРЖАН ВТОРИОТ TAEKWONDO НАТПРЕВАР ВО ПЕТРОВЕЦ 2014

На  25.05.2014 година во Петровец  во новата спортска сала се организираше и се одржа државен турнир во TAEKWONDO именуван како ,,ПРВ ТРОФЕЈ НА ПЕТРОВЕЦ,,кој треба да премине во традиционален турнир.На овој турнир учество земаа   70 натпреварувачи од повеке клубови,од кој само триесетина   натпреварувачи  се од TAEKWONDO клубот,,ПЕТРОВЕЦ.

HPIM3774HPIM3779HPIM3786HPIM3809HPIM3812HPIM3820HPIM3830HPIM3845HPIM3846HPIM3849HPIM3851HPIM3857

 

ЧИСТЕЊЕ НА РЕЧНОТО КОРИТО НА РЕКАТА ПЧИЊА

Поради опасноста од изливање на реката Пчиња и уриванје на дел од мостовите,посебно мостот во Бадар, Општина Петровец организираше чистење на речното корито од насобраните дрвја и гранки.Дрвајата кој ги носеше надојдената вода направија барикади покрај мостовите  кој претставуваа опсност за уривање на мостовите .Се ангажираше механизација и истите тие барикади од дрвја се ресчистија  од сите критични точки а на одредени места се направи и насип.

20140516_14002020140516_14060820140516_14373320140516_14412620140516_14422720140516_144405

 

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ЗА ПОМОШ НА ПОПЛАВЕНИТЕ ВО СРБИЈА И БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Општина Петровец на 19.05.2014 во дворот на општината организираше  акција за собирање помош за настраданите од поплавите во Србија и Босна и Херцеговина.Голем број на жители се одзваа на оваа хуманитарна акција. До 18:00 часот беа  собрани 4.000 литри вода за пиење , преку 150  пакети со облека и обувки,20 пакети постелнини,40  пакети со храна и сретства за хигиена.Сета донација се предаде во рацете на Црвениот крст на Република Македонија и истата ќе го продолжи патот до оние на кој навеке им е потребна – до настраданите во поплавите во Србија и  Б и Х.

HPIM3495HPIM3504HPIM3510HPIM3519HPIM3524HPIM3537HPIM3541HPIM3542HPIM3543HPIM3546HPIM3564HPIM3573HPIM3577HPIM3594

 

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ЗА ПОМОШ НА ПОЛАВЕНИТЕ ВО СРБИЈА И БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

ОПШТИНА ПЕТРОВЕЦ  денес на 19.05.2014 (понеделник) организира акција за собирање помош за настраданите од поплавите во Србија и Босна и Херцеговина.Голем број на жители и фирми кој се наогаат на територијата на општината дадоа свој придонес во успешноста на оваа акција со масовноста и големиот одзив на жителите.Досега се  собрани 5.000 литри вода за пиење ,преку 50 пакети со облека и обувки,40 пакети со храна.Акацијата за донирање на сретства за лична хигиена,храна,облека,обувки и се што им е потребно на настраданите од поплавата ке трае до крајот на денот во дворот на Општината.Сите заинтересирани и хумани луге кој имаат можност да донирааат сретства ,можат тоа да го направат до 18.00 часот. 

HPIM3461HPIM3464HPIM3473HPIM3475HPIM3481HPIM3483
 

6-ТИ МАЈ – ДЕНОТ НА ОПШТИНА ПЕТРОВЕЦ

     На 5-ти Мај по повод празникот,,6-ти Мај –Ѓурѓовден ,, кој традиционално се слави во населено место Петровец а воедно е и празник на Општина Петровец, се одржа свечена манифестација со изведба на културно-уметничка програма каде учество зема Фолкорното студио ,,Кочо Рацин,, од Петровец ,ученички оркестар од училиштето Кочо Рацин,  а од спортските активности учество земаа натпреварувачите од  ТАЕКВОНДО КЛУБОТ ,,ПЕТРОВЕЦ,, Покрај градоначалникот Борче Митевски, присуствуваа и градоначалниците на општините Зелениково,Илинден,Гази Баба ,советници од советот на Општина Петровец,претставници на АРМ,гости и жители од општината.По повод овој празник на 06.05.2014 година се одржа и крводаителна акција за доброволно дарување на крв и беа собрани 34 единици крв.По завршувањето на свечената манифестација се организираше и свечен коктел во просториите на училиштето каде гостите беа почестени .

HPIM3036HPIM3037HPIM3049HPIM3056HPIM3071HPIM3075HPIM3081HPIM3101HPIM3110HPIM3115HPIM3121HPIM3122HPIM3140HPIM3145HPIM3150
 

Страница 8 од 15

<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>