Вести

ДЕРАТИЗАЦИЈА НА КАНАЛИЗАЦИОНИОТ СИСТЕМ ВО КАТЛАНОВО ,ПЕТРОВЕЦ И РЖАНИЧИНО

Екипа  од ЈЗУ ЦЕНТАР ЗА ЈАВНОНО ЗДРАВЈЕ од СКОПЈЕ на 20.04.2015 година заедно со лица од комуналното претпријатие и претставници  од општината извршија превентивна дератизација на канализациони шахти кој претставуваат ризични места или жаришта каде постои можност за присуство на глодари  во населените места Катланово и дел од населените места Петровец и Ржаничино,се со цел превентивно делување и спречување на ширење на болеста туларемија која се пренесува од животните на лугето.

12345HPIM7794HPIM7806HPIM7808

 

ДЕРАТИЗАЦИЈА НА КАНАЛИЗАЦИОНИОТ СИСТЕМ

Екипа  од ЈЗУ ЦЕНТАР ЗА ЈАВНОНО ЗДРАВЈЕ од СКОПЈЕ на 26.03.2015 година заедно со лица од комуналното претпријатие и претставници  од општината извршија вонредна дератизација на канализациони шахти кој претставуваат ризични места или жаришта каде постои можност за присуство на глодари претежно во населените места Долно и Средно Коњари,се со цел превентивно делување и спречување на ширење на болеста туларемија која се пренесува од животните на лугето. Воедно екипите на ЈКП Петровец ги чистат зоните околу каптажите и резервоарите кој служат за снабдување со вода на локалното население на територијата на Општина Петровец.

HPIM7512HPIM7515HPIM7508HPIM7516HPIM7517HPIM7543

 

УЧИЛИШТЕТО,, КОЧО РАЦИН,, ВО ПЕТРОВЕЦ ВЛЕГУВА ВО СВОЈАТА ЗАВРШНА ФАЗА

Новото училиште ,,Кочо Рацин,, во населено место Петровец е во завршна фаза од неговата изведба,се поставува уземнуванје,подземен довод на електична енергија,се привршува и со поставувањето на павер елементите во дворецот пред училишната зграда,парното греење,финеси околу фасадата. Набрзо овој училишен објект ќе биде спремен за негово пуштање во употреба со што учениците наставата ќе може да продолжат да ја следат во новите училници.

1503525_1561740034095881_1129703555909138441_n1962753_1561739657429252_7957557303235174924_n10342953_1561739994095885_8042056595361672975_n10413427_1561739524095932_6154370915802146966_n10991128_1561740004095884_1588426539740628812_n10993088_1561739684095916_5564270744712260005_n10996106_1561740050762546_435761604902099386_n10998880_1561739520762599_7677098958415375912_n10999801_1561739497429268_8302706372988202588_n11001895_1561739670762584_5785800069974558475_n11001908_1561739807429237_7942916882716393439_n11002604_1561739967429221_3809589086006790232_n11009089_1561739974095887_7006813597026483825_n11009980_1561739720762579_2872656964365717136_n11018905_1561739810762570_4280123788927014729_n

 

ХУМАНИТАРНА ПРАТКА ЗА ПОПЛАВЕНИТЕ ЖИТЕЛИ НА НОВАЦИ

НА 11.02.2015 ГОДИНА(СРЕДА) ОД ОПШТИНА ПЕТРОВЕЦ ЗА НОВАЦИ СЕ УПАТИЈА ТРИ ВОЗИЛА СО ВОДА ЗА ПИЕЊЕ ХУМАНИТАРНА ПРАТКА СОБРАНА ОД ЖИТЕЛИТЕ НА ОПШТИНА ПЕТРОВЕЦ ЗА ПОГОДЕНИТЕ ЖИТЕЛИ ОД ПОПЛАВАТА ОД ОВА НАСЕЛЕНО МЕСТО.
СОБРАНИ СЕ 4200 ЛИТРИ ВОДА ЗА ПИЕЊЕ,50 ПАКЕТИ ХРАНА И ХИГИЕНСКИ СРЕТСТВА...ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА НОВАЦИ ЛАЗАР КОТЕВСКИ МУ ИСКАЖА ГОЛЕМА БЛАГОДАРНОСТ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА ПЕТРОВЕЦ БОРЧЕ МИТЕВСКИ ЗА ДОДЕЛЕНАТА ХУМАНИТАРНА ПОМОШ КОЈА Е НАЈПОТРЕБНА ЗА ПОПЛАВЕНИТЕ ЖИТЕЛИ НА НОВАЦИ.

13816_1556779897925228_3234927567674321897_n16166_1556779184591966_3835701860356908622_n17882_1556779187925299_7928442330644597792_n1560520_1556779951258556_1038148900131777199_n1613864_1556779294591955_4110301112435253935_n1911900_1556779794591905_6471826246886753601_n1977423_1556779241258627_3069308182833315537_n10414834_1556779874591897_5171065595699687179_n10917375_1556779717925246_3941085887124891455_n10983421_1556779194591965_6352492882604587716_n10985598_1556779817925236_6867185229253109093_n10987387_1556779854591899_884338048742307714_n10991135_1556779584591926_6797943683445660071_n

 

ОПШТИНА ПЕТРОВЕЦ АКТИВНА И ЗА ВРЕМЕ НА ВИКЕНДОТ

Борбата со надојдените води продолжи и за вереме на викендот.Механизацијата е непрекинато на терен,секаде каде е најнеопходно. Се чистат канали од препреките од гранки и дрвја,се прекопуваат и нови канали за да водите се спроведат кон главните канали како би се избегнал ризикот од поплавување на дворните места и објектите(куќи,плевни и сл.).За време на викендот нивото на реката Пчиња беше покачено и претставуваше голема опасност од изливање и поплавување на куќите и викендиците кој се во близина на речното корито.Во населено место Горно Коњари силните води направија проблеми со елекричната мрежа каде беа навалени неколку бандери и од нив беа откачени и жици со електрична енергија.Непрекинато се контролираше секое критично место каде постоеше опасност од излевање на реката Пчиња посебно Катланово,Бадар и Горно Коњари. Мостот во Долно Коњари сеуште нее саниран и истиот е отворен само за сообракај на лесни моторни возила. Механизација беше вклучена и во спаравување со надојдените води во мултифункционалната зона Ќојлија ,каде водите се одведуваа кон главните канали а со тоа се отстрани и опасноста од поплавување на веќе изградените објекти кој веќе се во функција.До овој момент Општина Петровец успешно се справува со надојдените води а ситуацијата продолжува да се следи непрекинато,за да може брзо и баговремено да се реагира секаде каде тоа е најнеопходно.

12193_1555386834731201_7470654569079435137_n19299_1555386901397861_8189607860303539342_n1779925_1555387704731114_2929956457647165874_n10369117_1555387041397847_2333531113459389045_n10570532_1555386924731192_3410618783682858158_n10917438_1555387011397850_3784433541717531954_n10959294_1555387614731123_495254026354793583_n10959333_1555386838064534_3809818202220519381_n10959391_1555387644731120_8986733319098001543_n10959415_1555386961397855_1387585610361863782_n10981655_1555387551397796_7944581097476027489_n

 

Страница 4 од 15

<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>