Вести

ЛЕТО БЕЗ ПОЖАРИ 2016

There are no translations available.

Како пред секоја летна сезона така и годинава Одделението за превенција од СВР Скопје,

Полициското одделение Петровец и Општина Петровец , организараа заеднички проект под

наслов „ Лето без пожари“. На учесниците во сообраќајот градоначалникот Борче Митевски и

полициските службеници им делеа флаери и шишиња со вода,а воедно им се укажуваше на

опасностите за предизвикување пожари (фрлање на отпушоци преку автомобилските прозори

и сл.) за време на летниот период се со цел нивно намалување и спречување на пожари од

пошироки размери.

13645302_1769304173339465_3716235888128741560_n13557880_1769304323339450_7119576881768031632_n13567518_1769304150006134_2581078028167734475_n13590228_1769304130006136_6921148356415301291_n13592178_1769304563339426_1884537574978691723_n13592273_1769304636672752_6357050164303820926_n13592306_1769304300006119_2251765576535512104_n13600161_1769305196672696_1501943713836890363_n13600311_1769304423339440_4240137820929783477_n13612340_1769305063339376_6776055878530412489_n13612375_1769305140006035_3943447027303264580_n13615024_1769305093339373_983457373517172364_n13619848_1769304986672717_7095172132683126690_n13626509_1769304516672764_4274231399863088816_n13631395_1769304473339435_6992520552475812484_n

 

Прскање против комарци

There are no translations available.

Prskanje_komarci
 

ДИМЕ СПАСОВ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ПЕТРОВЕЦ

There are no translations available.

Во посета на Општина Петровец беше заменик министерот за труд и социјална политика

Диме Спасов.Заедно со градоначалникот Борче Митевски извршија увид во градежните

активности во новата градинка која е во зафршна фаза.Околу 80 дечиња од Општина

Петровец ќе можат наскоро да одат во новата градинка. Таа е во завршна фаза и се очекува

набрзо да започне нејзиното опремување.Градинката опфаќа површина над 300

м2.Изградбата на градинката започна минатата година во август и чини 15 милиони денари.13087899_1741290726140810_7555240211044363190_n13102706_1741290619474154_6472007397936270072_n13119107_1741290506140832_8863542132627794129_n13133120_1741290759474140_7640853111062576058_n13151694_1741290672807482_421361598059970608_n13164248_1741290389474177_6686086972175016489_n13173671_1741290662807483_4598751926874787653_n13173791_1741290536140829_1774991745770477158_n13173839_1741290409474175_435385935600867954_n13177118_1741290762807473_5746974820393218584_n13177297_1741290509474165_103686640299139121_n13178656_1741290422807507_7639725187657175590_n
 

СПРОВЕДЕНА АКЦИЈАТА ,,САДНИЦА +,, ВО УЧИЛИШТАТА ВО ОПШТИНА ПЕТРОВЕЦ

There are no translations available.

Во двете централни и сите подрачни училишта на територијата на Општина Петровец како

и во детската градинка во населено место Петровец , денес - 18.04.2016 година, се

спроведе акијата ,,САДНИЦА + ,,пролет 2016. Идејата на оваа акција е секој ученик лично

преку сопствено искуство да се почувствува одговорен поради доверената задача која

повратно би ја оправдал како и да се поттикне индивидуалната одговорност.Проектот има

едукативна и еколошка функција се со цел развивање на еко-свеста,еко патриотизмот и

еко-културата,постигнато со дружење,заедништво и полезна социјализација која

повторно би ги привлекла младите да се дружат поради некоја повисока заедничка цел.

1

2

3

4

unspecified

unspecified2

unspecified3

unspecified4

 

МЕМОРИЈАЛНИОТ МАРШ "БОРИС ТРАЈКОВСК 2016 "

There are no translations available.

Традиционално и оваа година ,учесниците на меморијалниот марш поминувајки низ

територијата на Општина Петровец беа пречекани и примени од градоначалникот

Борче Митевски и општинската администрација. На оваа средба се разменија мислења

со градоначалникот а традицијата на одбележување на овој марш ќе продолжи и во

иднина. Со влегувањето на територијата на Општина Петровец, учесниците беа

почестени и со пригодна вечера како и ручек на заминување ,по што го продолжија

патот кон гробот на загинатит претседател.

3632_1707686442834572_6044728777266522537_n10489710_1707686322834584_8842957352259320158_n10660133_1707686286167921_6326336028083178292_n11934954_1707686549501228_6794913550973098261_n12670477_1707685652834651_447261535458196199_n12670918_1707686076167942_4865295128205957870_n12705557_1707685462834670_1623378083388786315_n12742816_1707686256167924_8486759662361779546_n12743733_1707686489501234_1221735909443865415_n12744014_1707685969501286_1909991085143116455_n12745729_1707686402834576_6226237097324279476_n

 

Page 1 of 15

<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>