Проекти во тек

1 Во тек е изградба на Трговски Центар во центарот на нм Петровец
2 Изградбата на водоводни системи во нм Средно Коњари
3 Изградба на прва фаза од проектот за изградба на систем за контрола и третман на отпадни води во нм Петровец
4 Реконструкцијата на дел од регионалниот пат Р-103 Ржаничино-Петровец, во должина од 700 метри
5 Изградбата на четири детски забавни паркови
6 Поставување на централен систем за загревање на ПОУ ,,Братство и Единство,, во нм Долно Коњари
7 Изградба на комплетната инфраструктура во Мултифункционалната зона ,,Ќојлија,,
8 Изградбата на спортската сала во нм Петровец, ОУ Кочо Рацин
9 ПОД-ПРОЕКТ „ИЗГРАДБА НА ОСНОВНО УЧИЛИШТЕ КОЧО РАЦИН“
10 ИЗГРАДБА НА КАНАЛИЗАЦИНА МРЕЖА ВО ПЕТРОВЕЦ
11 Италијанска инвестиција од 10 милиони евра во изградба на трговски центар во Петровец
12 Камен-темелник за изградба на училишна спортска сала во Петровец