Вести

СВЕЧЕНО ПУШТАЊЕ НА КУЛТУРНИОТ ДОМ ВО КАТЛАНОВО

На 24.02.2016 година,свечено се пушти во употреба целосно реновираниот КУЛТУРЕН ДОМ

во населено место Катланово. Истиот беше затекнат во многу лоша состојба и целосно беше

пред распаѓање.По барање на жителите од ова населено место, градоначалникот Борче

Митевски презеде активности за негово целосно реноверање а резултатот е

видлив.Сретствата за реновирањето се обезбедени од Буџетот на Општина Петровец.

12745630_1707318796204670_8459039205338733649_n12745590_1707320992871117_2548681725455791432_n12745564_1707320479537835_8832648480456811058_n12743874_1707319182871298_7860663151328061372_n12742854_1707320436204506_6209744494559351161_n12742804_1707321082871108_29605305771926962_n12742038_1707318666204683_173380320030976147_n12742008_1707319209537962_248798478201455015_n12733620_1707319939537889_2069382220933498091_n12705643_1707321126204437_8258479273865452265_n12122724_1707321002871116_3022641213479875543_n11659397_1707320486204501_4775292826509688882_n10428715_1707318636204686_9081126290136645980_n10426781_1707320982871118_5517469287324266960_n

 

ПОСТАВУВАЊЕ НА КАНАЛИЗАЦИОНА МРЕЖА ВО Н.М.ЌОЈЛИЈА

Отпочнато е со поставување на одводна канализација во населено место Ќојлија.Вкупната

должина на канализационата мрежа е околу 1500 метри должни.Истата ќе биде завршена во

најкраток можен рок во зависност пред се од временските услови.Со поставувањето на

канализацијата проблемот со одводот за жителите на ова населено место ќе биде решен.

1294_1686613601608523_1046026599393034152_n5746_1686613658275184_3651587255747865850_n559182_1686613834941833_1396265317012809825_n580346_1686613541608529_855916217980295837_n1917005_1686613681608515_463906122009297645_n1919229_1686613778275172_5184547397544937801_n1930185_1686613781608505_5628441846520048635_n10309335_1686613678275182_890507765162431956_n10411854_1686613588275191_1626754118705377898_n

 

НОВ ПУНКТ НА ИТНА МЕДИЦИНСКА ПОМОШ ВО ПЕТРОВЕЦ

Градоначалникот Борче Митевски на 16.11.2015 година одржа средба со граѓаните и

подетално ги информираше околу донесената одлука на Здравствениот дом Скопје да се

отвори нов пункт за Итна медицинска помош во Петровец.Оваа одлука е од голем интерес на

граѓаните кој имаат потреба од ваква услуга кој за многу кратко време ќе може да пристигнат

до одредената здравствена установа.Времето на пристигнуванје и укажување на итна

медицинска помош е во голема мера скратено.Оваа одлука беше поздравена од жителите на

Општина Петровец кој воедно до градоначалникот упатија и други барања поврзани со

здравствените услуги а се со цел подобрување на условите за живеење во оваа општина. Ова

е многу значајна мерка имајќи предвид дека службата за Итна медицинска помош при

Здравствен дом Скопје е прва линија на давање итна и 24-часовна здравствена заштита во

делот на ургентна вонболничка медицина за потребите на населението.

12345

 

ОГРЕВНО ДРВО ЗА 16 НАЈЗАГРОЗЕНИ СОЦИЈАЛНИ СЕМЕЈСТВА

Градоначалникот на Општина Петровец - Борче Митевски за 16 (шеснаесет) социјални 

семејства кој се во многу тешка финансиска состојба им додели по 2 м3 (два метри кубни)

дабово огревно дрво како би им помогнал околу загревањето на својте домови за зимските

денови кој претстојат. Секоја година се организираат вакви и слични акции за помош на

најранливата категорија на социјално загрозени семејства како со огревно дрво така и

социјални пакети со храна,хигиенски сретства ,облека и слично,а таквите акции ќе продолжат

и во иднина.
11036029_1668580900078460_8900836712096333530_n11254637_1668580750078475_7025037095153749267_n12063480_1668580610078489_2820699197264569126_n12063480_1668580610078489_2820699197264569126_n12193324_1668580916745125_7049128587158519344_n12208257_1668580766745140_5132579896136215259_n12208639_1668580616745155_8217294892729607113_n12219326_1668580783411805_7399050975276437452_n12243078_1668580913411792_9061898365415754246_n
 

ЧИСТЕНЈЕ НА РЕЧНОТО КОРИТО НА РЕКАТА ПЧИЊА

Општина Петровец забрзано работи на расчистување на речното корито на реката Пчиња на

потегот после црквата Св.Недела во Катланово место викано Перова Населба за што е

ангажирана фирмата ЛЕОМА ТРАНС ДОО - СКОПЈЕ. На овој потег секоја година со

надоаѓањето на реката Пчиња константно се поплавуваат десетина Викенд куќи и други

помошни објекти од причини што протокот на водата е стеснет со речен полуостров (тесно

грло)...Со отстранувањето на овој теснец проблемот од поплавување ќе биде надминат.

1234

 

Страница 2 од 15

<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>