АСФАЛТИРАЊЕ НА ПАТОТ КОН ГРОБИШТАТА ПЕТРОВЕЦ

Friday, 18 November 2016 19:31
There are no translations available.

Веќе втор ден е во тек асфалтирање на патот кој започнува од населеното место Петровец и

ги поврзува муслиманските и православните гробишта а воедно патот ќе ја поврзува и

мултифункционалната зона Ќојлија.Должината на патот изнесува 1000 метри , додека

неговата ширина е 5 метри.Ќе се асфалтира и паркинг простор за 70 возила веднаш до

православните гробишта како склоп на овој проект. Сретствата за овој проект се обезбедени

од Агенцијата за финансиска подршка на земјоделието и рурален развој и Општина Петровец

и истиот ќе чини околу 11.000.000 денари.Се очекува патот во целост да биде готов за два до

три дена.

15027416_1834572153479333_2488723796328597870_n15027789_1834572330145982_8009566821040231741_n15037189_1834571846812697_758408740657228096_n15073326_1834572430145972_7593711397207542796_n15078537_1834572000146015_7212591376921008122_n15079010_1834571820146033_3072303724888635899_n15085450_1834571826812699_344959847273417709_n15095119_1834571946812687_1746639222271623639_n15107281_1834572520145963_3277156824828131558_n15134797_1834572706812611_5040610511244739817_n

Share