СВЕЧЕНО ОТВАРАЊЕ НА ДЕТСКАТА ГРАДИНКА ВО ПЕТРОВЕЦ

Sunday, 26 June 2016 14:10
There are no translations available.

Денес 24.06.2016 година во Општина Петровец се отвори нова градинка во која ќе може да се

згрижат 60 деца од предучилишна возраст.Се работи за нов објект за кој Министерството за

труд и социјална политика и Општина Петровец инвестираа 15 милиони денари од кој

10.000.000 денари од Буџетот на Општината додека опремувањето го изврши Министерството

за труд и социјална политика..Градинката беше пуштена во употреба во присуство на

премиерот Емил Димитриев , министерот за труд и социјална политика Диме Спасов и

градоначалникот на Општина Петровец Борче Митевски. Детската градинка е со површина од

310 м2 со три занимални,кујна и помошни простории.

13438971_1763186847284531_3299837370383584074_n13423717_1763187410617808_3262166451732342020_n13438971_1763187247284491_6607084642824574989_n13495058_1763187633951119_1026069649634046603_n13501620_1763187487284467_3305005216158364378_n13501868_1763186853951197_5212934948727033653_n13507052_1763187100617839_6674543278936937686_n13510882_1763187497284466_142958397622037765_n13510971_1763187177284498_6699860827962454977_n13516336_1763187623951120_8979640581291240893_n13516346_1763187137284502_2584463815912251973_n13524396_1763187517284464_8168628931639559766_n13524396_1763187717284444_5341847318320106679_n13524457_1763186833951199_7824491162131192824_n13529138_1763187297284486_7968731774150081675_n13529209_1763186953951187_962295451609592674_n13532901_1763187413951141_7254591147386239855_n13537663_1763187470617802_6440512601460855606_n

Share