6-ТИ МАЈ - ЃУРЃОВДЕН, ПРАЗНИК НА ОПШТИНАТА

Вторник, 10 Мај 2016 17:04

По повод празникот на општината 6-ти Мај - Ѓурѓовден како и секоја година така и оваа година

се организираше манифестација со културно-уметничка програма каде учество земаа

фолклорното студио ,,Кочо Рацин,,од Петровец,КУД ,,Љиљан,,од Долно Коњари како и

учениците од централните и подрачните училиштата ,,Кочо Рацин,, и ,,Братство Единство.На

оваа свечена манифестација пред присатните гости се обрати градоначалникот Борче

Митевски и им го честита празникот Ѓурговден на сите оние кој го прославуваат а воедно

подели книги како награда за најуспешните ученици. По завршувањето на културно

уметничката програма сите присатни гости беа поканети на пригоден коктел.

13083159_1741494659453750_6183819520802317496_n13118835_1741495129453703_1013932432182791013_n13119043_1741494736120409_276024472895252325_n13124485_1741496199453596_4527590688822454509_n13124590_1741495099453706_385750582142942162_n13124622_1741495472787002_5843461532918759813_n13124950_1741495986120284_3435712038905359327_n13133147_1741494722787077_306766002516042543_n13138836_1741495686120314_2378967157343235529_n13139029_1741496016120281_2782985660290466021_n13139128_1741495719453644_5625786313004417415_n13139350_1741496206120262_1442801120956064972_n13151860_1741495432787006_7943562803208119637_n13164222_1741494859453730_8073356469929086792_n13173671_1741496169453599_4170487377822846550_n13177109_1741496006120282_98225896726283521_n13177278_1741494912787058_4782245959869117720_n13177676_1741494832787066_5815863560293361741_n

Share