РАСЧИСТУВАЊЕ НА СМЕТОТ ПРЕД ГРОБИШТАТА ВО ПЕТРОВЕЦ

20120922_155954Општина Петровец започна активност околу расчистуванје на сметот покрај патот непосредно пред гробиштата во Петровец.

Оваа поранешна дива депонија полека се средува од наталожениот смет, се отпочна првично со расчистување на сметот кој е покрај патот, со што истиот ќе се посипе и поправи. Се предвидува и да се направи и паркингот на гробиштата каде ќе можат да се паркираат возилата. Патот е во должина од околу 700 метри и истиот се планира во наредниот период да се асфалтира и конечно тој проблем да се реши еднаш засекогаш.

20120922_083149 20120922_090231 20120922_090350 20120922_160001 20120923_102645

Share