Пуштен во употреба водоводот во Горно Коњари

DSCN6330На ден 02.05.2012 година (Среда) во 17:00 часот беше пуштен во употреба водоводот во населено место Горно Коњари каде покрај градоначалникот Борче Митевски присуствуваа и Советниците од Советот на Општина Петровец, гости и жители од Горно Коњари.


Со средства од буџетот на Општина Петровец успешно беше завршен водоводот во н.м Горно Коњари и со тоа им се овозможи приклучок и употреба на водовод  на сите жители на населеното место, како и на оние  жители кои имаат викендици во  н.м Горно Коњари. Пуштањето  во употреба на водоводот на жителите на Горно Коњари им обезбеди унапредување на квалитетот на живеење.

DSCN6311 DSCN6320 DSCN6321 DSCN6331 DSCN6328 DSCN6335 DSCN6341 DSCN6357 DSCN6366

Share