АСФАЛТИРАЊЕ НА ПАТОТ РЖАНИЧИНО – ТАОР

DSCN5625Во тек е последната фаза асфалтирање на патот кој ги поврзува двете соседни општини Општина Петровец и Општина Зелениково а се поврзани преку населените места Ржаничино и Таор.

Патот е долг околу 3100 метри и истиот е од големо значање за комуникацијата на жителите на двете општини, посебно за жителите на Општина Зелениково на кој пристапот до Аеродромот ,,Александар Велики,, и Магистралниот пат Скопје – Солун им се во непосредна близина. Во првата фаза на асфалтирање на овој пат ке се асфалтира патот во должина од околун 2000 метри додека следните 1000 метри ќе се асфалтираат кога ќе се завршат и последните припреми околу  градежните работи на истиот.

DSCN5620 DSCN5622 DSCN5631 DSCN5638

Share